De lichamen van Coppens krijgen het zwaar te verduren

woensdag 11 oktober 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Discussie in aflevering zes van het 'Lichaam van Coppens'. Kijker Remco wil weten of je kan vliegen met een papieren vliegtuig.

Dat het mogelijk moet zijn, daar zijn Staf en Mathias het over eens, maar niet over met welk model van vliegtuig dat moet gebeuren: met een straaljager ontworpen door Mathias of een zweefvliegtuig ontworpen door Staf. Daarom doen ze beroep op Coppensbroer nummer drie: Maarten. Hij is piloot en dus de ideale persoon om Staf en Mathias bij te staan. Drie Coppensen, drie kansen om te vliegen! Resultaat: veel schrik, twee verzwikte voeten en één gebroken neus …

De papieren vliegtuigen brengen de broers Coppens dus niet veel geluk. Maar dat kan voor de kijkers anders zijn. Wie in een filmpje kan aantonen dat zijn of haar zelf geplooid papieren vliegtuig het verst vliegt, wint een boek van 'Het Lichaam van Coppens'. De deelnemers mogen hun filmpje posten op de Facebookpagina van 'Het Lichaam van Coppens'.

Als een zweep dat knakkend geluid maakt, is dat dan omdat ze door de geluidsmuur gaat? Een groot aantal wetenschappers heeft zich al over deze vraag gebogen, maar een sluitend antwoord is er nog niet gevonden. En als er een wetenschappelijke leemte is, willen Staf en Mathias die graag vullen. 'Als zij er niet aan uit geraken, zullen wij het wel testen', aldus Mathias. Het mysterie wordt onderzocht! Maar wat is die fameuze geluidsmuur eigenlijk?

Mathias en Staf vragen zich af of je een looping kunt lopen. Volgens Lieven Scheire is het mogelijk, maar niet gemakkelijk: 'Als de mens een bolletje was zou het gemakkelijk zijn, maar de mens is geen bolletje.' Twee moedige mannen gaan de uitdaging toch aan: Staf en freerunner Jérémy Lorsignol. Als dat maar goed af … loopt.

Jaarlijks hebben 5000 Vlaamse gezinnen onderweg naar hun vakantiebestemming autopech. In 15% van de gevallen is de panne te wijden aan een lege batterij. En er is niet altijd iemand in de buurt om te helpen duwen. Mathias en Staf kennen een manier om de batterij terug aan de praat te krijgen.

'Het Lichaam van Coppens', donderdag 12 oktober om 20.35 uur bij VTM.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers