Laatste keer alles geven voor een plek in de Battles van 'The Voice'

donderdag 12 oktober 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Op vrijdag 13 oktober beginnen de coaches aan de laatste auditiedag van 'The Voice van Vlaanderen'. En 'de laatste dag is altijd de moeilijkste', weet Bart Peeters.

De lat wordt nóg een tikkeltje hoger gelegd om de resterende plaatsen in de teams op te vullen. De Blind Auditions werden de voorbije weken erg druk bekeken door gemiddeld 1.040.000 kijkers, goed voor 48,4% marktaandeel (VVA 18-54, live+7). Welke talenten gaan op de valreep door naar de Battles die volgende week starten?

De 19-jarige Joyce uit Neerouteren hoopt haar plek te verzilveren met een eigen geschreven nummer. Zij vertaalde Daydreamer van Adele naar het Nederlands. 'Ik wil direct laten zien wat ik het liefste doe', klinkt het bij de studente jazz. Is haar versie sterk genoeg om de coaches te overtuigen? Van de ene Adele gaat het vrijdag naar de andere. De 27-jarige Adele uit Deurne komt uit een groot gezin en draagt haar auditie op aan iemand heel bijzonder: haar vader. Ze raakt een gevoelige snaar met Don’t You Worry van Swedish House Mafia.

Voor Stefanie (29, Merelbeke) staat er vrijdag heel wat op het spel. 'Het zou pijnlijk zijn mocht er niemand draaien', klinkt het bij de professionele zangeres die ook voor coach Natalia geen onbekende is. De verwachtingen liggen dus hoog tijdens What’s Love Got To Do With It van Tina Turner. Vóór Stefanie aan de beurt is, gaat ook de 19-jarige Flor uit Westouter geen uitdaging uit de weg. Hij zou volgens zijn vrienden weleens de Vlaamse Justin Timberlake kunnen zijn. Flor pakt uit met de wereldhit Feel van Robbie Williams, het lievelingsnummer van zijn vader.

De 43-jarige Sam uit Brugge is grootgebracht met muziek. De microbe kreeg hij te pakken via zijn vader, die in een hardrockband speelt. Sam leerde zelf gitaar spelen en doet dat nu bij de Vlaamse punkgroep Red Zebra. Rocken doet hij ook tijdens Papillon van Editors. De 23-jarige Roy uit Oudegem kreeg zijn liefde voor muziek eveneens met de paplepel mee. Zijn vader is beroepsmuzikant. 'Het zou leuk zijn mocht ik mijn papa kunnen overtreffen, maar in zijn voetsporen treden is even goed', klinkt het. Roy neemt plaats achter de piano voor zijn auditie op Ordinary People van John Legend.

Lies (34) uit Grimbergen heeft een hele goede reden om mee te doen aan 'The Voice'. 'Ik wil out of my comfort zone gaan. Voor een keer buiten mijn living komen', klinkt het. Ze pakt het podium in met Way Down We Go van Kaleo. 'Een dag zonder zingen is als een dag zonder eten', kondigt Pieter uit Lubbeek aan. Hij schreef zich in voor 'The Voice' om zijn kinderen te tonen dat het zelfs op je 45ste nog niet te laat is om uit je comfort zone te treden. 'Je mag gerust in jezelf geloven, ook al ga je op je bek.' Al hoopt hij dat natuurlijk niet te doen tijdens Tomorrow van Chris Young.

Nadat de laatste stoelen zijn omgedraaid, is het voor de teams tijd om elkaar én hun coach beter te leren kennen. Zowel op persoonlijk als op muzikaal vlak. Ze bekijken elkaars Blind Audition en trekken er samen op uit. Coach Koen nodigt zijn poulains uit om te gaan indoor skydiven, terwijl Alex de rust bewaakt tijdens een theeproeverij. Bart ontvangt zijn kandidaten bij hem thuis, terwijl team Natalia volledig in het teken staat van 'zelfvertrouwen'. En dat betekent letterlijk door het vuur gaan voor elkaar…

'The Voice van Vlaanderen', vrijdag 13 oktober om 20.35 uur bij VTM.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers