75-jarige zanger Rob de Nijs in 'Kunststof Radio'

zondag 10 december 2017

'Wat maakt u van het leven?' is de titel van het nieuwe boek van de ongekroonde koningin van de korte verhalen Sanneke van Hassel. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de Volksuniversiteit Rotterdam portretteert zij samen met fotograaf Carel van Hees dit instituut.

Waar een leven lang leren hoog in het vaandel staat. Een terugkerend thema in het werk van Van Hassel is de veranderende stad. Dit zien we ook in haar laatste roman 'Stille Grond', die eerder dit jaar uitkwam.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 12 december: Rob de Nijs, zanger
Voor Rob de Nijs is 75 jaar nog niet de leeftijd om met pensioen te gaan. Met de titel van zijn nieuwe album 'Niet voor het laatst' zet hij dit gegeven extra kracht bij. Zoals De Nijs het zelf verwoordt is hij nu 'een artiest met een gezegende leeftijd', maar voelt hij zich op het podium nog steeds fris en fruitig. Naar eigen zeggen is dit een album waar De Nijs kwetsbaarder durft te zijn dan ooit.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 13 december: geen uitzending

Donderdag 14 december: Heleen Debruyne & Anaïs van Ertvelde, schrijfsters
Seks moet allemaal maar kunnen, we worden er overal aan blootgesteld. Het ultieme voorbeeld van vrijheid. Of toch niet? Lange tijd dachten schrijfsters Heleen Debruyne en Anaïs van Ertvelde hetzelfde. Tot ze ontdekten dat hun verlangens toch bleken te botsen met de goed verstopte, bestaande normen. In hun boek 'Vuile Lakens' leggen Debruyne en Van Ertvelde de illusie van seksuele vrijheid bloot. Naast het boek maken de twee een gelijknamige podcast.

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 11 t/m donderdag 14 december van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers