Barry Atsma, Jan Terlouw, Cor Bakker, Paul de Leeuw en Albert Verlinde in 'Tijd voor MAX'

maandag 12 maart 2018
Foto: Omroep MAX - © Hans Vink 2016

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 maart ontvangen Sybrand Niessen en Martine van Os bij 'Tijd voor MAX' weer bijzondere gasten met een boeiend verhaal. Onder anderen Barry Atsma, Jan Terlouw, Cor Bakker, Paul de Leeuw en Albert Verlinde komen langs.

Sybrand en Martine ontvangen Barry Atsma, die de hoofdrol speelt in de film Bankier van het Verzet. Deze film draait sinds vorige week in de bioscopen en vertelt het waargebeurde verhaal van bankier Walraven van Hall. Hij zorgde er samen met anderen voor dat, onder het oog van de bezetters, tientallen miljoenen guldens de Nederlandse Bank uit werden gesluisd. Bij 'Tijd voor MAX' vertelt Barry hoe hij zich in de rol van, misschien wel de grootste verzetsheld van ons land, heeft weten in te leven.

De Boekenweek is weer begonnen en het thema is dit jaar Natuur. Bij de Boekenweek hoort, naast een geschenk, tegenwoordig ook een Boekenweekessay. Dit keer komt dat essay van niemand minder dan oud-politicus, schrijver én natuurkundige Jan Terlouw. Met Natuurlijk brengt Jan een ode aan het groen, de dijken, het water en de wolken van Nederland. Maar hij uit ook zijn bezorgdheid, want de natuur is in gevaar.

Cor Bakker en Paul de Leeuw zijn ook te gast. Cor komt maandelijks langs om één van de vele prachtige, maar door de jaren heen toch vergeten nummers uit de geschiedenis van het Nederlandse lied weer voor het voetlicht te brengen. Ditmaal laat hij zich daarbij vocaal bijstaan door Paul. Hun keuze is gevallen op Onder de appelboom, naar een gedicht van Rutger Kopland en op muziek van Harry Bannink.

Woensdag 14 maart is het weer Nationale Boomfeestdag. Een dag die in het leven werd geroepen door de VN om tegenwicht te bieden aan de wereldwijde ontbossing. Tegenwoordig is de dag echter vooral bedoeld om basisschoolleerlingen de waarde van bomen en bossen bij te brengen. Sinds vorig jaar is presentator en theaterproducent Albert Verlinde voorzitter van Stichting Nationale Boomfeestdag. Bij 'Tijd voor MAX' vertelt hij wat er, na de aftrap in het Groningse Oldambt, allemaal op bomengebied is gebeurd.

'Tijd voor MAX', elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers