Anke Verhoeven en Ruben Dejaegher spelen hoofdrollen in Ketnet Musical 'Team U.P.'

zondag 10 december 2017

Tijdens de finale van Ketnet Musical zondag op Ketnet kwamen de kijkers te weten wie de hoofdrollen zullen spelen in Ketnet Musical 'Team U.P.'.

Voor het liefdeskoppel Puck en Lars waren nog vier kandidaten in de running. Alexanne Vervoort en Anke Verhoeven streden voor de rol van de sportieve Puck, en Luis De Vuyst en Ruben Dejaegher maakten nog kans op de rol van muzikant Lars. De vier finalisten speelden elk twee scènes, waarin telkens een andere Puck tegenover een andere Lars stond. Na alle mogelijke combinaties aan het werk gezien te hebben, beslisten juryleden Tijl Dauwe, Laura Tesoro en Giovanni Kemper samen met gastjurylid James Cooke welk duo zij de meest geschikte Puck en Lars vonden. Anke Verhoeven en Ruben Dejaegher zullen vanaf 3 maart schitteren in de gloednieuwe Ketnet Musical 'Team U.P.', samen met 22 andere kindercastleden, Ketnet-wapper Sander Gillis en musicalster  Goele De Raedt.


Ketnet Musical: De finale
In een spannende finale die vanmorgen werd uitgezonden op Ketnet, zagen we de finalisten aan het werk in een aantal scènes uit de nieuwe musical. Ze probeerden één van de vier hoofdrollen in de wacht te slepen: Puck, Lars en Jo en Bo.

De vier kanshebbers voor de rollen van Puck en Lars speelden elk twee scènes. Tijdens de eerste scène werd de chemie tussen de twee meteen getest. Lars leert Puck gitaar spelen en daar komt al snel wat romantiek bij kijken. In de tweede scène werd Lars door de andere sporters beschuldigd van valsspelen en neemt Puck het voor hem op. Aan het einde van de scène brachten ze samen met het ensemble de titelsong van de musical: Team U.P.

Ruben Dejaegher: 'Een betere zestiende verjaardag had ik niet kunnen bedenken. Het is altijd mijn droom geweest om een grote rol in een musical te mogen spelen. Toen ik aan Ketnet Musical begon, had ik nooit gedacht om zelfs maar kans te maken op een sprekende rol. Samen met Luis hebben we hard gewerkt om het beste van onszelf te geven. Het is een heel spannende finale geworden, waarbij ik ook onder de indruk was van de prestatie van Luis. Maar uiteraard ben ik heel blij dat de jury uiteindelijk voor mij heeft gekozen.'

Anke Verhoeven: 'Ik ben heel blij om Puck te mogen spelen in Ketnet Musical. Het personage ligt me heel goed, want het is een stoere, sportieve meid. Alexanne en ik hebben er elk ons eigen ding mee gedaan, wat het voor de jury niet makkelijker maakte om te kiezen. Ik dans en turn al geruime tijd. Het is een hele uitdaging om er nu ook zang en spel aan toe te voegen. Van bij het begin had ik ontzettend veel zin om aan Ketnet Musical te beginnen. Nu ben ik er helemaal klaar voor!'

Naast de twee hoofdrollen, werd ook bepaald wie de olijke tweeling Jo en Bo zal spelen in Ketnet Musical 'Team U.P.'. Marthe Willems en Nono Wauters namen het daarvoor op tegen Marie De Landtsheer en Noah Apers. Ze brachten elk een scène met directrice Conny, waarvoor ze heel goed op elkaar ingespeeld moesten zijn. Speciaal voor de finaleshow toonden ze ook hun danstalent tijdens een lindy-hop-dancebattle. Marthe Willems en Nono Wauters konden de jury uiteindelijk het meeste overtuigen als Jo en Bo.

Marthe Willems: 'Ik was echt superblij toen ik te horen kreeg dat ik de rol van Bo mocht spelen. Ik had dit echt niet verwacht want er waren veel sterke kandidaten. Zelf dans en zing ik al heel mijn leven. Zotjes doen en show verkopen deed ik al langer voor mama en papa. Ik had totaal niet verwacht dat dit zou uitgroeien tot een sprekende rol in de nieuwe cast van Ketnet Musical!'

Nono Wauters: 'Ik ben zo blij dat ik de rol van Jo heb in 'Team U.P.'! Ook al heb er erg hard voor gewerkt, ik had het echt niet verwacht… Maar nu heb ik nog meer zin om te beginnen met de repetities en om me keihard te smijten tijdens de shows! Ik kan al niet wachten!'

Alle finalisten die niet gekozen werden voor een sprekende rol, krijgen nu een plaatsje in het ensemble van de musical.

De twee andere sprekende rollen werden enkele weken geleden al bekendgemaakt tijdens het Bootcamp. Anne-Laure Schoonjans en Rune Wittouck kwam toen te weten dat zij Milou en Jack zullen spelen. Zij waren al zeker van een rol en moesten dus niet meer battlen tijdens de finaleshow.

'Ketnet Musical - Team U.P.': het verhaal
In het topsportinternaat U.P., waar kracht en prestatie hoog in het vaandel staan, is alles één grote competitie. Wie is de snelste? Wie is de sterkste? Wie is de populairste? Alles draait om één ding: de allerbeste zijn.

In deze school komt Lars terecht, de zoon van een groot sporter. Dit hoort zo voor een zoon van een sportman, maar Lars zou eigenlijk liever muziek maken dan sporten. Op U.P. is niet iedereen even blij met zijn komst. En wanneer de directrice, omwille van zijn vaders bekendheid, Lars voortrekt, is het hek van de dam en staat de hele school op stelten.

De musical wordt een mix van liedjes rond 20 jaar Ketnet. Er zullen nummers voorbij komen uit het Studio 100- en Ketnet-repertoire, aangevuld met enkele gloednieuwe songs.

Dit zijn de belangrijkste personages uit 'Team U.P.':

Lars
Lars houdt enorm van muziek maken. Hij kan wel sporten maar doet liever andere dingen. Hij mist de competitiegeest die zo nodig is om te winnen. Toch wordt hij op U.P. gezet omdat hij de zoon is van de wereldberoemde Franky Champion, meervoudig Olympisch zwemkampioen. Hij moet van zijn familie sporter worden maar daar heeft hij geen zin in. Hij is de vreemde eend in de bijt.

Ruben Dejaegher uit Keerbergen zal de rol van Lars vertolken.

Puck
Puck is het sportiefste meisje van de school. Ze is een tomboy en leeft voor de sport. Ze is eigenlijk de beste, maar is niet verwaand. Ze moet het opnemen tegen de competitieve Milou. Ze is heel sociaal, open en oprecht vriendelijk tegen iedereen. Sport is haar manier om haar energie kwijt te raken. Ze is competitief, maar op een gezonde manier.

Anke Verhoeven uit Hoogstraten zal de rol van Puck vertolken.

Jo en Bo
Een grappige, onafscheidelijke tweeling. Ze zijn de vrolijkheid zelve, altijd enthousiast en ongelooflijk nieuwsgierig. Ze willen altijd alles weten. Ze zijn heel erg grote fan van de vader van Lars, en dus ook van hem.

Nono Wauters uit Heffen en Marthe Willems uit Aarschot zullen de rollen van Jo en Bo vertolken.

Milou
De eeuwige concurrente van Puck en het lievelingetje van directrice Conny. Ze leeft voor de sport en vindt fair play heel belangrijk. Ze is nogal een opschepper, iedereen moet weten dat zij de beste is.

Anne-Laure Schoonjans uit Affligem zal de rol van Milou vertolken.

Jacob
Jack voor de vrienden. Het vriendje van Milou en een verwaand rijkeluiszoontje. Hij is heel erg populair, knap en sportief, maar niet de slimste. Hij heeft steeds de allernieuwste snufjes om zijn sportcapaciteiten te verbeteren.

Rune Wittouck uit Heule zal de rol van Jacob vertolken.

Directrice Conny
Een vriendelijk ogende directrice, geliefd door de leerlingen. Ze is een oud-olympisch kampioene zevenkamp. Ze heeft nog steeds dezelfde competitiedrang als vroeger. De leuze ‘Door Sport de beste’ is op haar lijf geschreven; alles is voor haar één grote wedstrijd. En dat geeft ze ook met haar studenten mee. Ze predikt fairplay, maar leeft er zelf niet altijd naar.

Musicalzangeres Goele De Raedt zal de rol van Conny vertolken.

Tist
De grappige sidekick van directrice Conny en het manusje-van-alles van de sportschool. Altijd opgewekt, maar zeer naïef. Hij is een goedzak die alles doet voor Conny, zelfs ‘slechte’ dingen. Hij is heel erg verliefd op sportlerares Jessica.

Ketnet-wrapper Sander Gillis zal de rol van Tist vertolken.

Jessica
De energieke sportlerares van de school die de leerlingen op weg helpt in alle mogelijke sporten. Ze is hard, maar heeft een goed hart. Ze is stiekem verliefd op Tist.

Dancecaptain Jolien De Clerck zal de rol van Jessica vertolken.

'Ketnet Musical: de shows'
De musical gaat in première op 3 maart in Plopsa Theater De Panne. Er zijn voorstellingen in Hasselt, Gent, Oostende en Antwerpen. Alle info over de shows is te vinden op www.ketnetmusical.be.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers