Ketnet zet oma's, moekes, vakes en bompa's in de kijker

donderdag 11 oktober 2018
Foto: Ketnet - © VRT 2018

Ketnet pakt in oktober uit met een aantal initiatieven rond grootouders en kleinkinderen. Uit de onderzoeken van de Gezinsbond blijkt dat veel kinderen een goede band hebben met hun grootouders.

Zo blijkt onder meer dat 78% van de grootouders een rol speelt bij de opvang van kinderen wanneer de ouders aan het werk zijn (onderzoek bij jonge grootouders). Daarom wil Ketnet de Ketnetters stimuleren om hun grootouders eens extra te laten schitteren en extra tijd te maken voor hen. Daarbij wil Ketnet zeker ook aandacht hebben voor alle plusgrootouders, buren, groottantes of andere mensen die een vergelijkbare rol opnemen en een brug vormen tussen de generaties. Ketnet zet hen in oktober in de kijker met als kers op de taart 'De Grote Familiedag' op 21 oktober in samenwerking met de Gezinsbond.

'Ketnet wil kinderen verbinden met elkaar, met hun ouders maar ook met hun grootouders die vandaag de dag vaak een belangrijke rol in hun leven spelen. Samen met De Gezinsbond willen we dan ook ons steentje bijdragen om Ketnetters en hun grootouders, plusgrootouders, groottantes of nonkels dichter bij elkaar te brengen', zo vertelt Maarten Janssen, Netmanager Ketnet.

'De grootouderswerking van de Gezinsbond bestaat 40 jaar en daarom worden de oma's en de opa's op de grote familiedag uitgebreid in de kijker gezet. En hoe kan je oma's en opa's beter in de watten leggen door ze leuke dingen met hun kleinkinderen te laten doen? Samen met Ketnet wordt de hele zone vlak voor het Atomium omgetoverd tot een festivalpark met optredens, meet & greets en workshops. Kleinkinderen kunnen met allerlei records en stunts hun oma's of opa's uitdagen, een fotograaf maakt de heel dag grootouder-kleinkindfoto's. We vinden het fijn dat Ketnet al in aanloop naar onze familiedag in haar programma's focust op het plezier dat kinderen bij hun oma en opa beleven. Het is een mooie samenwerking waarbij we alle generaties met elkaar verbinden', aldus Kurt Jacobs, PR coördinator Gezinsbond.

Ketnet wil de Ketnetters mooie momenten laten beleven met hun grootouders. Ze kunnen hun grootouders letterlijk in the picture zetten en een eigen magazine ontwerpen met hun oma of opa op de cover. Ook redactioneel biedt Ketnet heel wat extra's aan met een aflevering van Shout-out, een interactieve show online waarin in gesprek wordt gegaan met de Ketnetters over hun grootouders. Ook in de programmatie heeft Ketnet aandacht voor grootouders met de programma's Oude taart en Ben ik familie van.

Ontwerp je eigen magazinecover: https://www.ketnet.be/spelen/maak-je-eigen-magazine.

'Shout-out', iedere woensdagnamiddag op Ketnet.be en in de app omstreeks 18.05 uur.

De Grote Familiedag
De grootouderswerking van de Gezinsbond bestaat 40 jaar en daarom zetten de Gezinsbond en Ketnet grootouders en hun kleinkinderen op de familiedag uitgebreid in de kijker. Ketnet en de Gezinsbond slaan daarom de handen in elkaar en organiseren op 21 oktober De Grote Familiedag. De  Gezinsbond en Ketnet toveren de hele zone vlak voor het Atomium om tot een festivalpark met optredens van onder meer Kaatje en De KetnetBand en meet & greets met Campus 12, de Smurfen en Suske en Wiske.

'De Grote Familiedag', 21 oktober op de Heizel in Brussel. Kijk voor meer info op Ketnet.be of Gezinsbond.be.

'De Madammen' gaan op zoek naar bijzondere grootouder-kleinkindrelaties
'De Madammen' van Radio 2 gaan in de week van 15 oktober op zoek naar bijzondere grootouder-kleinkindrelaties. Zo brengen ze onder meer met Ketnet-wrapper Sien Wynants een bezoek aan haar grootouders. Sinds de geboorte van Yoko is er daar sprake van een viergeslacht. 'De Madammen' gaan ook op bezoek bij een grootmoeder wiens kleinkind in Amerika woont. Daar komen ze te weten hoe ze de band proberen te onderhouden ondanks de grote afstand.

'De Madammen', iedere weekdag van 10.00 tot 12.00 uur op Radio 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers