Nieuw op Ketnet: 'Biba & Loeba'

zondag 1 oktober 2017

Maandag start op Ketnet 'Biba & Loeba', een programma rond lichaamsbeweging bij kleuters. Met deze reeks, gebaseerd op de Bodymap-methode, wil Ketnet kleuters laten bewegen voor het scherm.

'Biba & Loeba' is het geesteskind van bewegingsexperten Liesbeth Verhoeven en Ann De Wilde. Zij ontwikkelden de Bodymap-methode. Steeds opnieuw hoorden zij de bezorgdheid over vaardigheden van peuters en kleuters die niet meer vanzelfsprekend tot stand komen. Zeker in grootsteden waar kinderen veel minder buiten kunnen spelen. Aangezien de eerste levensjaren doorslaggevend zijn voor het verder ontwikkelen van motorisch vaardigheden ontwikkelden zij 'Biba & Loeba'. Ketnet heeft nu samen met Borgerhoff & Lamberigts een vertaling gemaakt naar het televisiescherm.


'We zijn heel blij dat 'Biba & Loeba' ook via Ketnet kinderen kunnen stimuleren om meer te bewegen. Bewegen is leuk, gezond, en hét basisingrediënt voor een sterke ontwikkeling.' - Liesbeth Verhoeven en Ann Dewilde van Bodymap.

Biba & Loeba zijn twee vriendjes, die de kijkertjes thuis in al hun enthousiasme mee laten doen met telkens drie oefeningen per aflevering. Elk van de drie oefeningen kent nog eens een variatie. Biba & Loeba kijken ook met hun verrekijker in de Vlaamse huiskamers én zien zo de juniors aan het werk.

Biba & Loeba worden vertolkt door 4 acteurs. De actrices die de rol van Biba op zich nemen zijn Helen Verhelst en Desiree Viola. Loeba wordt gespeeld door Michiel De Meyer en Arno Moens.

'Biba & Loeba', vanaf 2 oktober iedere dag omstreeks 6.45 uur, 9.50 uur en 10.50 uur en op Ketnet.be en in de Ketnet Jr. app.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers