Nieuw op VTM: 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn'

maandag 23 oktober 2017

In 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn' doen meesterlijke vertellers hun meest verrassende verhaal uit de doeken. 17 bekende Vlamingen pakken week na week uit met een persoonlijke waargebeurde en vooral straffe gebeurtenis die ze zelf hebben meegemaakt.

Terwijl zij vertellen, spelen comedyacteurs Ruth Beeckmans, Sven De Ridder, Ben Segers en Stefaan Degand, samen met gastacteurs, het sappige verhaal woord voor woord na en heb je de indruk dat je er zelf bij was.


Met aan naïviteit grenzend enthousiasme proberen de acteurs elk verhaal tot leven te wekken. De verhalen die aan bod komen, zijn heel divers, net zoals de mensen die ze vertellen. Van een kwajongensstreek van Urbanus, over een griezelverhaal van Lesley-Ann Poppe tot een bizarre ontmoeting van Peter Van Asbroeck, alles is mogelijk.

Verder zijn er verrassende vertellingen van onder meer Bart Cannaerts, Staf Coppens, Tom Waes, Bart Peeters en Sam Gooris.

Uit de bijdrage van 17 rasvertellers zijn 18 spraakmakende verhalen ontstaan. Sergio Quisquater heeft namelijk veel straffe verhalen en doet er voor de gelegenheid twee uit de doeken. 'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn' is een eerbetoon aan goede verhalen en aan goede vertellingen.

In de eerste aflevering rakelen Staf Coppens, Bart Peeters en Lesley-Ann Poppe een straf verhaal op dat ze nooit eerder vertelden. Bart Peeters werd ooit gevraagd om de rol van De Rode Ridder te spelen, de grootse teleurstelling van zijn leven. Staf Coppens vertelt over die ene keer dat hij besloot om zelf te koken voor zijn vrienden. Uiteraard een beslissing met nefaste gevolgen. Het verhaal dat Lesley-Ann Poppe in petto heeft, had ook het scenario kunnen zijn van een horrorfilm, met spoken, swastika’s en exorcisten...

'Ge Hadt Erbij Moeten Zijn', vanaf woensdag 1 november om 20.35 uur op VTM.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers