Nieuwe gezichten voor Cédric en Jelle in 'Familie'

donderdag 5 oktober 2017

Dit najaar krijgen de 'Familie'-personages Cédric Van de Caveye en Jelle Van den Bossche een nieuw gezicht. Nadat acteurs Bas Van Weert en Jens Gruyaert zelf besloten om de reeks te verlaten, stelden tal van kandidaten met een passie voor acteren zich kandidaat om in hun voetsporen te treden.

De 19-jarige Yanni Bourguignon uit Wolvertem zal vanaf maandag 4 december gestalte geven aan Cédric, de 16-jarige Felix Jamaels uit Dilbeek kruipt vanaf dinsdag 16 januari in de huid van Jelle.


Acteren zit Yanni in het bloed. Hij was jaren lid van een amateurvereniging en vertolkte vorig jaar naast Mark Tijsmans één van de hoofdrollen in de musical 'Footloose'. 'De zin om de nieuwe Cédric te vertolken is erg groot', zegt Yanni. 'Ik heb al enkele lezingen achter de rug en die smaken naar meer. Net zoals de samenwerking met o.a. Sandrine André en Peter Bulckaen, toppers in hun vak. Voor de kijkers zal het even wennen zijn aan het nieuwe gezicht van Cédric, daar heb ik alle begrip voor. Ik ben alvast heel enthousiast om erin te vliegen en mijn eigen invulling aan het personage te geven.'

Ook Felix heeft een passie voor toneel. Hij volgt al 8 jaar Voordracht, Drama en Toneel aan de muziekacademie en figureerde in een aantal tv-reeksen, waaronder 'De Buurtpolitie'. 'Ik heb veel hobby’s, maar het allerleukste vind ik toch toneelspelen', klinkt het. 'En dan vooral theater en televisie. Dat ik nu in de huid mag kruipen van Jelle is gewoon geweldig. Hij keert in januari met Bart en Trudy terug uit Amerika: de start van een boeiende verhaallijn. Ik heb dan ook erg veel zin om in november op de set te staan. 'Familie' is de perfecte leerschool om te groeien als acteur. Acteren is een droom en die droom wil ik zo veel mogelijk uitoefenen.'

Yanni Bourguignon staat vanaf donderdag 12 oktober op de 'Familie'-set in Boortmeerbeek. Voor Felix Jamaels starten de opnames vanaf woensdag 8 november.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier
vtmfamilie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers