'Salamander' vanaf maandag te zien op Nederlandse themazender

maandag 11 augustus 2014

De Eén-serie 'Salamander' zet haar verovering van het buitenland verder. Na een succesvolle passage op BBC Four, is de reeks met in de hoofdrol Filip Peeters vanaf volgende week te zien op de Nederlandse themazender RTL Crime.

Vanaf maandag 18 augustus zendt het digitale themakanaal RTL Crime als eerste in Nederland de Vlaamse hitserie 'Salamander' uit. Wekelijks zullen er drie afleveringen van de populaire serie achter elkaar te zien zijn vanaf 21.00 uur. 'Salamander' was in België een groot succes met gemiddeld 1,4 miljoen kijkers per aflevering. Ook internationaal doet de serie het goed, zo is ‘Salamander’ ook uitgezonden door BBC Four.


In de eerste aflevering van de serie worden 66 kluizen, waarvan de eigenaars tot de grootste machthebbers van het land behoren, leeggeroofd in de kleine private familiebank Jonkhere in Brussel. De daders laten geen enkel spoor achter. Om geen paniek te zaaien, besluiten de gedupeerden de zaak te verzwijgen.

Eén man krijgt echter lucht van het zaakje: hoofdinspecteur Paul Gerardi van de FGP Brussel, gespeeld door Filip Peeters. Als Gerardi de zaak verder wil onderzoeken, wordt hij acuut op non-actief gezet. Dit weerhoudt hem er echter niet van door te blijven zoeken. Maar wanneer niet alleen de machtigen van het land maar ook de krakers achter Gerardi's identiteit komen, staat zijn leven op het spel…

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers