Silvio Proto debuteert als analist op Eleven Sports

vrijdag 2 december 2016

Op zondag 4 december om 15.00 uur staat op Eleven de Roma derby op het menu. De ideale gelegenheid om uit te pakken met een klinkende naam als Silvio Proto.

Na een botsing op training bij KV Oostende liep de Belgische doelman van Italiaanse afkomst een ernstige blessure op. Eleven sprong meteen op de kar en kon Proto strikken als co-commentator.


Zondag maakt Silvio Proto aan de zijde van Pat Stein zijn debuut als analist en krijgt hij meteen een klepper uit de Serie A voorgeschoteld.

Het AS Roma van Radja Nainggolan en een fitte Thomas Vermaelen neemt het in de Derby della Capitale op tegen het Lazio van Jordan Lukaku en Lucas Biglia. De eer van Rome staat op het spel alsook een plek in de top drie van het klassement.

Proto zal de wedstrijd van co-commentaar voorzien voor de Franstalige kijkers van Eleven. Op maandag 12 december staat de ex-doelman van Anderlecht opnieuw op het programma voor de wedstrijd tussen AS Roma en AC Milan.

'Proto heeft een onbevangen visie op het voetbal. Hij is open, eerlijk en durft te zeggen waar het op staat. Dat zijn kwaliteiten die voor ons belangrijk zijn als analist bij Eleven Sports', zegt Jan Mosselmans, Chief Editor Eleven Sports. 'Proto is als speler op en top prof en ook als kersvers analist bereidt hij zich tot in de puntjes voor. Wij zijn dus bijzonder tevreden dat dit monument van het Belgische voetbal, tijdens zijn revalidatie, zijn TV-debuut als analist bij Eleven Sports maakt.'

Silvio Proto vervoegt zo de aardige lijst van co-commentatoren die je op Eleven aan het werk kan zien, met o.a. Gilles De Bilde, Nordin Jbari, Bob Peeters, José Riga en Felice Mazzu.

Persbericht Eleven Sports
http://www.elevensports.be

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers