'VTM Live 2007': het aftellen is begonnen

donderdag 16 augustus 2007

Zaterdag 18 augustus is het eindelijk zover: de aftrap van het allereerste VTM Live popfestival. Marco Borsato geeft zijn enige concert van het jaar in België én Nederland, Clouseau speelt één van de grootste openluchtconcerten uit z'n twintigjarige geschiedenis, en het spectaculaire podium laat qua grandeur zelfs het grote podium van Werchter achter zich. En er is zélfs goed weer voorspeld...

V


TM en De Entertainment Groep nemen voor de eerste editie van hun nieuwe festival (eigenlijk het eerste pure popfestival in de Lage Landen) geen risico's. Want in absolute primeur staan Nederlands grootste zanger en Belgiës grootste groep voor het eerst samen op een podium. En niet voor een korte set, want Clouseau speelt anderhalf uur en Borsato (die de Nederlandse rockgod Thé Lau van The Scene meebrengt als special guest) maar liefst twee uur.

Het zijn niet de enige superlatieven die de organisatoren hanteren. Want VTM Live, dat voor zijn eerste editie al moeiteloos de kaap van de 25.000 tickets rondde en het festivalterrein vergrootte om alle fans een plaats te geven, wil meer dan alleen muzikale kwaliteit bieden. Een immens podium van 65 meter (het grootste festivalpodium ooit in dit land), een catwalk van maar liefst 100 meter, en 250 vierkante meter videoschermen in high definition, moeten iedereen ook een unieke beleving garanderen. De Entertainment Groep wil de standaard voor festivalcomfort in dit land zwaar omhoog trekken. Zo is er naast het terrein een gezellig en groot luxe-terras voor wie even wat relaxter wil zitten (mét zicht op het podium natuurlijk, en belegd met tapijten voor wie allergisch is aan houten planken...). 300 meter drank- en eetgelegenheid, 500 toiletten en meer dan 1.000 medewerkers garanderen dat iedereen verwend wordt.

Maar natuurlijk gaat het om de muziek. Naast ReBorn, die zich na idool ontpopt heeft tot een meer dan serieuze songschrijver, staan met Stan en Roel ook Vlaanderens nieuwste publiekslievelingen en seksidolen op VTM Live. En eenmaal zij de wei in de fik hebben gestoken, komt Vlaanderens populairste genie olie op het vuur gieten: wie zijn gastoptreden bij Clouseau in het Sportpaleis zag, weet dat Bart Peeters nog altijd genoeg heeft aan een gitarreke om een paar tienduizend man door het dolle heen te krijgen. Koen en Kris Clouseau zullen dus alles uit de kast mogen halen, en ze zijn dat ook van plan want hun passage op VTM Live is het absolute hoogtepunt van hun Vonken en Vuur Tour 2007. En dàn krijgt u ook Marco Borsato nog, de Nederlandse rasartiest die, met zijn staat van dienst, geen verdere inleiding hoeft!

Aan de ingang zullen zaterdag nog tickets verkocht worden, daarvoor wordt het terrein nog uitgebreid. Deuren gaan open om 13.00 uur.

Programma:
15u30 – 16u00 ReBorn
16u30 – 17u00 Stan & Roel
17u30 – 18u25 Bart Peeters
19u00 – 20u25 Clouseau
21u00 – 23u00 Marco Borsato (120 minuten incl. bis)

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers