Eerste Nederlandse Original serie op Netflix

woensdag 18 april 2018

Netflix brengt dit jaar veel lokaal talent uit Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA), in nieuwe, diverse en nooit eerder vertoonde verhalen en deelt ze met de hele wereld.

Netflix vindt dat mooie verhalen overal vandaan kunnen komen en dat een aantal van de beste content creators uit EMEA komt. Daarom kunnen kijkers van over de hele wereld dit jaar genieten van meer dan 100 projecten uit 16 landen verspreid over Europa en, voor de eerste keer, het Midden Oosten en Afrika, in maar liefst 16 talen. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal geproduceerde titels en investering ten opzichte van 2017, en biedt jobs aan 35.000 mensen die aan deze lokale producties werken.


Series als 'Dark' (Duitsland), 'Suburra' (Italië), 'Las Chicas del Cable' (Spanje) en 'Black Mirror' (Verenigd Koninkrijk) worden alom geprezen door critici en consumenten, en bewijzen dat goede content lokaal én globaal resoneert. Zo genereerde 'Dark' na het debuut afgelopen december onverwachts een grote schare fans in landen als Chili, Bangladesh en Canada. Voor ieder uur dat men in Duitsland naar de serie keek, werd er internationaal negen uur gekeken.

'Wij geloven dat goede storytelling geen grenzen kent. Als verhalen uit verschillende landen, talen en culturen een wereldwijd platform vinden met als enige begrenzing de verbeelding van de makers, dan ontstaan er unieke, maar ook universele verhalen die we globaal omarmen', zegt Ted Sarandos, Chief Content Officer bij Netflix.

Vandaag onthult Netflix tien nieuwe Europese projecten: zeven original series - de eerste Nederlandse original (Nederland), 'Mortel' (Frankrijk), 'The Wave' (Duitsland), een nieuwe Italiaanse original (Italië), 'La Casa de Papel' - deel 3 (Spanje), 'The English Game' (Verenigd Koninkrijk), 'Turn Up Charlie' (Verenigd Koninkrijk); twee documentaires - een Franse docu-serie en 'The Staircase' (Franse productie opgenomen in de VS), en de film 'Rimetti a Noi i Nostri Debiti' (Italië).

Van Libanon tot Schotland, van Zweden tot Jordanië en van Spanje tot Polen, de nieuwe lokale verhalen van Netflix verschijnen in verschillende vormen van entertainment: series en films, unscripted, documentaires, onafhankelijke films, stand-up comedy, en kindertitels - in verschillende genres.

Sarandos voegt toe: 'Met de 100 Europese projecten die we dit jaar lanceren, bieden we een stem aan Europees entertainment door lokale gepassioneerde content creators een wereldwijd platform te bieden om hun visie te delen. Tegelijkertijd bieden we consumenten over de hele wereld unieke en diverse verhalen om te ontdekken, en om altijd en overal van te genieten onafhankelijk van hun locatie, taal of afkomst. En dit is pas het begin van onze reis.'

Zeven nieuwe original series
Netflix’s eerste Nederlandse original, van productiemaatschappij Pupkin, wordt gelanceerd in 2019. In het ruimdenkende Amsterdam genieten jonge studenten van alles wat het vrije leven ze biedt: rijkdom, seks, macht… en het portaal naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw dat ze per ongeluk hebben geopend.

'Mortel' (Frankrijk). De vijfde Franse original vertelt het verhaal van een groep tieners die aan elkaar verbonden zijn door een bovennatuurlijke kracht. De serie wordt gemaakt door Frédéric Garcia en geproduceerd door Mandarin Television.

'The Wave' (Duitsland). De derde original uit Duitsland is gebaseerd op de succesvolle film 'The Wave' ('Die Welle') en geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Geproduceerd door Rat Pack in samenwerking met Sony Pictures Television Germany.

'Luna Nera' (Italië), een Italiaanse original serie over vrouwen die verdacht worden van hekserij in Italië in de 17e eeuw. Gemaakt door Francesca Manieri, Laura Paolucci en Tiziana Triana, met productie door Fandango.

'La Casa de Papel' - part 3 (Spanje). Na het wereldwijde succes van deel 1 en 2 van deze Spaanse heist sensatie, ontwikkelt de Professor nieuwe roofovervallen voor 2019.

'The English Game' (Verenigd Koninkrijk). Een dramaserie bestaande uit zes delen over de uitvinding van voetbal. Het drama zoomt in op de betrokkenen en hoe zij van bij de start klasse-grenzen overschreden, om zo van voetbal de meest populaire sport ter wereld te maken. Geproduceerd door 42 en geschreven door Julian Fellowes, de maker van 'Downtown Abbey'.

'Turn Up Charlie' (Verenigd Koninkrijk), een nieuwe Netflix original komedieserie met Idris Elba in de hoofdrol. Elba en Gary Reich zijn executive producers voor deze achtdelige serie.

Twee nieuwe documentaire series
Een docu-serie gebaseerd op een van de grootste cold cases in de Franse geschiedenis - de moord op Grégory Villemin in 1984. Elodie Polo Ackermann produceert de documentaire (Imagissime - Lagardère Studios) en Gilles Marchand is showrunner.

'The Staircase' vertelt het aangrijpende verhaal van Michael Peterson, een misdaadschrijver die beschuldigd werd van de moord op zijn vrouw Kathleen nadat zij dood werd gevonden onderaan de trap in hun huis, en de 16-jarige rechtszaak die daarop volgde. De gloednieuwe afleveringen van deze documentaire over de echte misdaad verschijnen naast de original serie gebaseerd op de waargebeurde feiten. Geproduceerd door Matthieu Belghiti, en geproduceerd en geregisseerd door Academy award winnaar Jean-Xavier de Lestrade.

De eerste Italiaanse original film van Netflix is 'Rimetti a Noi i Nostri Debiti' (Vergeef ons onze schulden) van Antonio Morabito met Claudio Santamaria, Marco Giallini en Jerzy Stuhr.

Netflix kondigt verder het volgende aan
'GLOW' - De wereldwijde release datum voor het tweede seizoen is vrijdag 29 juni 2018, zie.  
'Maniac' - De eerste beelden zijn vrijgegeven (link). Emma Stone en Jonah Hill spelen in deze door Cary Fukunaga geregisseerde serie twee vreemden die verstrikt raken in een opzienbarende farmaceutische rechtszaak.
'Stranger Things' S3 - Jake Busey ('Starship Troopers', 'Contact', 'Agents of S.H.I.E.L.D.' en 'From Dusk Till Dawn') en Cary Elwes ('Glory', 'Days of Thunder', 'Bram Stoker’s Dracula', 'Robin Hood: Men In Tights' en 'The Princess Bride') versterken de cast in seizoen 3. Cary speelt ‘Mayor Kline’ en Jake speelt ‘Bruce’.

Ten slotte geeft Netflix details en assets vrij voor nieuwe en terugkerende Europese original titels, zoals:

'13 Novembre: Fluctuat Nec Mergitur' - de driedelige documentaire die de persoonlijke verhalen achter de terroristische aanslagen in Parijs op 13 november 2015 verkent, wordt 1 juni 2018 op Netflix beschikbaar.
'Baby' - Andrea De Sica ('Children of the Night') en Anna Negri ('Good Morning Heartache') zijn de regisseurs van de serie, waarvan de productie net is gestart. Onder andere Benedetta Porcaroli, Alice Pagani, Isabella Ferrari en Claudia Pandolfi vertolken de hoofdrollen.
'Dark' S2 - Productie van acht nieuwe afleveringen start in en rondom Berlijn op 25 juni
'Dogs Of Berlin'
'Elite'
'Generation Q' is de titel van de nieuwe Franse komedie serie geregisseerd door Noémie Saglio en geproduceerd door UNRATED Studios. De serie verschijnt later dit jaar met in de cast opkomend talent Zita Hanrot (Elsa), Sabrina Ouazani (Charlotte), Joséphine Draï (Emilie) en Marc Ruchmann (Jules).
'La Casa de Papel' ('Money Heist') Deel 3
'Osmosis' - Thomas Vincent ('Versailles', 'Tunnel') regisseert de eerste twee afleveringen van de Franse sci-fi dramaserie waarvan de opnames beginnen in juni 2018.
'Paquita Salas' S2
'The Innocents'
'The Protector' - De officiële naam van de eerste Turkse Netflix Original is bevestigd.
'Rimetti a Noi i Nostri Debiti'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers