'Voor De Rechter' toont confrontaties tussen burger en rechter

maandag 16 april 2018

Bij rechtszaken zijn de belangen altijd groot. Of het nu gaat om de verdachte, het slachtoffer of om een burger die zijn recht wil halen; binnen de muren van de rechtbank staat van alles op het spel.

In het nieuwe programma 'Voor de Rechter' openen verschillende rechtbanken in Nederland hun deuren en worden de confrontaties tussen rechter en burger op camera vastgelegd. Hoe dit alles eraan toe gaat is vanaf dinsdag 17 april te zien bij RTL 5.


De eerste aflevering draait onder andere om het doden van een stinkdier. De man die de dood van het beestje op zijn geweten heeft, probeert de rechter ervan te overtuigen dat hij een dierenvriend is en geen beul. Maar kan de rechter zich vinden in zijn lugubere verhaal?

Een jonge man staat voor de rechter omdat hij wordt beschuldigd van mishandeling en verboden wapenbezit. De rechter klappert met haar oren, als hij zegt het levensgevaarlijke spul te kopen voor de legerkamer van zijn zoontje en dat hij zijn vriendin geslagen heeft, omdat hij wil dat zij gelukkig is. De zaak krijgt een andere wending als zijn advocaat zich vlak voor de zitting terugtrekt, hijzelf besluit de zaak zonder raadsman door te laten gaan en vervolgens de rechter zo weet te irriteren dat zij de zaal verlaat.

De personen die vrijwillig dan wel onvrijwillig oog in oog met de rechter staan, horen direct de uitspraak. Sommigen verlaten de zaal oplucht, de ander witheet.

'Voor De Rechter' wordt geproduceerd door De Haaien.

'Voor De Rechter', vanaf dinsdag 17 april om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers