Eva Jinek volgt gewone Amerikanen over Trump in 'De Verenigde Staten van Eva'

woensdag 18 oktober 2017

De overwinning van Donald Trump in de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016 verraste de wereld. Met zijn overwinning verloor de gevestigde macht en kreeg de woede en teleurstelling van kiezers die zich lange tijd niet gehoord voelden, letterlijk een stem.

In de tweede reeks 'De Verenigde Staten van Eva' (vanaf donderdag 19 oktober, 22.15 uur op NPO 1) volgt Eva Jinek gedurende het eerste jaar van President Trump een aantal gewone Amerikanen, zowel voor- als tegenstanders van Trump, om te zien wat zijn presidentschap voor hun leven betekent.


Aflevering 1.  Zorgen voor zorg
In een van de rijkste democratieën ter wereld is het nog steeds niet vanzelfsprekend dat iedereen toegang heeft tot betaalbare gezondheidszorg. Teresa Gardner is oprichter van de Wise County Pop Up, een grootschalig gratis evenement waar iedereen terecht kan voor een gratis medische check-up. Daarnaast rijdt Teresa met haar Health Truck door het gebied om mensen te behandelen. Eva volgt een jaar lang haar inspanningen om zorg te bieden aan een de gemeenschap die na het wegvallen van de mijnindustrie grote moeite heeft het hoofd boven water te houden.

'De Verenigde Staten van Eva', vanaf donderdag 19 oktober om 22.10 uur NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers