Ruim 4,1 miljoen views online dramaserie 'De Slet van 6VWO'

dinsdag 18 september 2018

Het tweede seizoen van de online dramaserie 'De Slet van 6VWO' is met meer dan 4,1 miljoen views een ongekend succes. Dit blijkt uit cijfers van YouTube en Adobe Analytics | Digital Analytix (NPO3.nl).

Slutshaming, #metoo en sexting zijn hot topics die aan bod komen in deze populaire dramaserie. Het tweede seizoen van 'De Slet van 6VWO' staat o.a. in het teken van machtsverhouding en vertelt het verhaal van de 16-jarige Demi, die een fling met haar docent Paul heeft. Aflevering twee van het tweede seizoen (#MeToo) was de best bekeken uitzending van dit seizoen met ruim 700.000 views op YouTube.


Annette de Vries, Hoofd Televisie AVROTROS: 'Dat we de jeugd langzaam verliezen met lineaire televisie is geen nieuws, maar deze cijfers bewijzen meer dan ooit dat door het breder aanbieden van content op andere platforms, deze doelgroep nog steeds te bereiken is. Hiermee vervullen wij ook een duidelijke taak die wij als publieke omroep hebben. Naast 'De Slet van 6VWO' kijken wij samen met NPO3.nl naar andere programma's en dramaseries die wij op deze manier kunnen aanbieden.'

Suzanne Kunzeler, genrecoördinator drama NPO: 'De NPO zet zich in om kwalitatief Nederlands drama onder een nog groter publiek te verspreiden. Met onze nieuwe web-only strategie bedienen we een publiek dat media op een andere manier dan lineaire televisie consumeert. We bieden deze content bijvoorbeeld exclusief aan op platformen als NPO3.nl en YouTube. Het succes van 'De Slet van 6VWO' laat zien dat deze nieuwe vorm van het verspreiden van Nederlands drama z’n vruchten afwerpt. Dit najaar worden ook nieuwe dramaseries #tagged, Vakkenvullers en ANNE+ exclusief online uitgerold.'

De serie
'De Slet van 6VWO' is geproduceerd door ME AT THE ZOO, het digitale label van Stepping Stone Producties. ME AT THE ZOO koos voor een team van jonge makers dat deze doelgroep als geen ander begrijpt: Manju Reijmer (28) schreef de scenario’s en David Cocheret (29) regisseerde. Zij maakten ook het eerste seizoen, met als thema ‘sexting’. Ook deze reeks was met ruim 3,7 miljoen views tot nu toe een groot succes.

Alle afleveringen van 'De Slet van 6VWO' seizoen 1 en 2 zijn hier terug te kijken.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers