Nieuw bij MAX: 'Gezond Verstand'

maandag 22 mei 2017

MAX zendt vanaf dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1 een gloednieuw programma uit! In 'Gezond Verstand', gepresenteerd door Martine van Os, komen kandidaten uit het hele land langs om hun originele huis-, tuin- en keukenremedies te presenteren aan een panel van drie huisartsen.

Werken de zelfbedachte remedies ook echt?


Helpt een bananenschil tegen wratten, zingen tegen snurken en een speciale ketting tegen de pijn van doorkomende tandjes bij baby’s? De deelnemers van 'Gezond Verstand' geloven heilig in de geneeskracht van hun eigen middeltjes. Maar werken ze ook echt? Het artsenpanel beoordeelt of zij er ook heil in ziet én of het de remedie wetenschappelijk wil testen.

Aflevering 1 – dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1
De 24-jarige studente Renée heeft de perfecte remedie tegen migraine gevonden: verse gemberthee. Ook meneer Spuij (75) denkt een oplossing te hebben tegen een vervelende kwaal. Hij brengt paardenmelk mee, wat hij drinkt om van zijn psoriasis af te komen. Daarnaast vertelt de 46-jarige Iris over haar zelf geproduceerde wietolie. Ze gebruikte het middel ter verdoving toen ze een 'frozen shoulder' had om te kunnen slapen. Wieny (57) brengt ook een alternatief middel mee: koolbladeren als hulpmiddel tegen ontstekingen. Simon (51) heeft iets opmerkelijks meegenomen: een didgeridoo. Martine van Os probeert het instrument uit en is razend benieuwd waarvoor hij het gebruikt. Tot slot schotelt Winnifred (41) de artsen wat lekkers voor. Voor haar was slapen een nachtmerrie, totdat ze las over 'havermout droomgebak'.

Welke huis-, tuin- en keukenremedies worden door de artsen geselecteerd voor een wetenschappelijke test? En welke werken daadwerkelijk?

'Gezond Verstand', vanaf dinsdag 23 mei om 21.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers