Publiek selecteert laatste vijf programma's voor Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2018

woensdag 8 augustus 2018

Het publiek stemde de afgelopen twee weken massaal op zijn favoriete tv-programma en kwam tot een sprankelend oordeel, 'André Hazes: Ik haal alles uit het leven', 'De Slimste Mens', 'De Wereld Rond met 80-jarigen', 'Jinek' en 'Vamos met de familie Pos' zijn de winnaars van de vierde kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2018.

Dat betekent dat deze vijf programma’s uit het afgelopen tv-kwartaal kans maken op de belangrijkste televisiepublieksprijs van Nederland.


Top 20
De kijker kon tijdens de vierde en laatste kwalificatieronde, die van 24 juli tot 8 augustus liep, stemmen op zijn favoriete programma van het afgelopen tv-kwartaal. De top-5 wordt automatisch geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2018.

Na vier voorrondes heeft het publiek in totaal 20 titels geselecteerd, te weten (in alfabetische volgorde):

'André Hazes: Ik haal alles uit het leven' (SBS 6)
'Beau five days inside' (RTL 4)
'De 12 van Oldenheim' (RTL 4)
'De kwis' (BNNVARA)
'De luizenmoeder' (Avrotros)
'De reis van je leven' (RTL 4)
'De slimste mens' (KRO-NCRV)
'De wereld rond met 80-jarigen' (SBS 6)
'Expeditie Robinson' (RTL 5)
'Flikken Rotterdam' (Avrotros)
'Het geheime dagboek van Hendrik Groen' (MAX)
'Hotel Romantiek' (KRO-NCRV)
'Hunted' (Avrotros)
'Ilse’s veranda' (Avrotros)Jinek (KRO-NCRV)
'Over mijn lijk' (BNNVARA)
'Paleis voor een prikkie' (SBS)
'Penoza' (KRO-NCRV)
'Smeris' (BNNVARA)
'Vamos met de familie Pos' (RTL 4)

Wildcards
De redactie van Televizier vult deze lijst aan met 5 titels die in de voorrondes net niet de top-5 hebben gehaald, maar wel een plek verdienen op de lijst.

Start Ring VerkiezingVanaf dinsdag 21 augustus kan iedereen tijdens de Gouden Televizier-Ring Verkiezing stemmen op een van de 25 titels die op de selectielijst van de Ring staan. Daarbij worden op de website van Televizier ook de stembussen geopend voor de Televizier Talent Award en de Zilveren Televizier-Sterren. De verkiezing voor het beste jeugdprogramma, de Gouden Stuiver, vindt vanaf 21 augustus plaats in de eigen stemomgeving.

De uitreiking van alle publieksprijzen vindt plaats op donderdag 11 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 in AFAS Live te Amsterdam.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers