Alberto Stegeman presenteert Amerikaans experiment

woensdag 18 oktober 2017

Geweld, drugsgebruik en andere vormen van criminaliteit komen dagelijks voor in gevangenissen. In het programma 'Undercover Achter Tralies' laten zeven Amerikaanse burgers zich vrijwillig 60 dagen lang opsluiten, om zo deze misstanden aan de kaak te stellen.

Alberto Stegeman presenteert dit Amerikaanse experiment dat bij SBS6 te zien is vanaf donderdag 19 oktober.


De sheriff van de Clark County Jail in de Amerikaanse staat Ohio wil weten hoe de drugs binnenkomen, welke agenten mogelijk corrupt zijn en of er dingen verbeterd kunnen worden in zijn gevangenis. Zeven Amerikaanse burgers laten zich hiervoor vrijwillig opsluiten, ieder met hun eigen undercover verhaal waarvoor ze zogenaamd vastzitten. 60 dagen lang observeren zij alles wat er in hun cellenblok gebeurt, om dit vervolgens te rapporteren aan de baas van de gevangenis.

Alle burgers hebben hun eigen redenen om mee te doen aan dit experiment. De een wil de wereld laten zien dat gevangenen een veel te comfortabel leven leiden, terwijl een andere deelnemer later drugsagent wil worden en met eigen ogen wil zien hoe drugs de gevangenis in gesmokkeld worden. Maar hoe houden zij zich staande in een wereld vol gewelddadige criminelen en overvolle slaapzalen?

'Undercover Achter Tralies' is een Nederlandse bewerking van het Amerikaanse programma '60 Days In'.

'Undercover Achter Tralies', wekelijks met dubbele afleveringen vanaf donderdag 19 oktober om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers