Bekroonde hitseries in première op FOX

maandag 29 juli 2013

In de maand augustus gaan zes internationale kwaliteits-series van start op de digitale zender FOX. Op maandag 19 augustus, de startdatum van de nieuwe zender, wordt afgetrapt met het eerste seizoen van de spannende dramaserie 'The Walking Dead'.

Op de overige weekdagen volgen 'The Bridge', 'Ripper Street', 'Da Vinci's Demons', 'Touch' en 'The Simpsons'. Een aantal van deze series hebben diverse prestigieuze prijzen en verscheidende nominaties in de wacht gesleept.

'The Walking Dead', epische dramaserie over overleving
Seizoen 1 vanaf 19 augustus elke maandag twee afleveringen om 22.00 uur


'The Walking Dead' is een serie vol spanning, drama en indrukwekkende special effects over het overleven in een wereld omgeven door vleesetende zombies. Niemand minder dan Frank Darabont ('The Shawshank Redemption', 'The Green Mile') en Gale Anne Hurd ('The Terminator', 'Aliens', 'Armageddon') zijn verantwoordelijk voor de regie en productie van het eerste seizoen. Het verhaal is gebaseerd op de door Robert Kirkman bedachte gelijknamige comic. Zowel in Nederland als in Amerika heeft 'The Walking Dead' inmiddels een grote schare fans opgebouwd. Het allernieuwste vierde seizoen zal ook op FOX in première gaan.

Amerikaanse crime-thriller 'The Bridge'
Seizoen 1 vanaf 20 augustus elke dinsdag om 20.30 uur


'The Bridge' volgt Sonya Kruis (Diane Kruger) van El Paso PD en haar Mexicaanse collega Marco Ruiz (Demian Bichir) van Chihuahua State Police. Samen onderzoeken ze een reeks moordzaken aan de grens, waar illegale immigratie, drugshandel, geweld en prostitutie welig tiert. Uitvoerend producent Meredith Stiehm ('Homeland') en schrijver/producent Elwood Reid hebben 'The Bridge' gebaseerd op de Scandinavische hitserie 'Bron', die zich afspeelt bij de grens van Denemarken en Zweden.

De nasleep van de Jack The Ripper-moorden in 'Ripper Street'
Seizoen 1 vanaf 21 augustus elke woensdag om 20.30 uur

Londen in het Victoriaanse tijdperk. De wet is nog werk in uitvoering en in handen van een team vastberaden handhavers. Geplaagd door de gefaalde poging om Jack the Ripper, de meest beruchte moordenaar in Londen, op te pakken, voert inspecteur Edmund Reid nu de beruchte H-divisie aan, een politiedistrict in East End. Belast met de taak om orde te houden in de met bloed besmeurde straten van Whitechapel, moet inspecteur Reid zich in de louche criminele onderwereld van Victoriaans Londen begeven. Reid en zijn mannen proberen gerechtigheid en de rechtsstaat hoog te houden. Maar de angst dat de dader Jack the Ripper terug is voor een nieuw schrikbewind is altijd op de achtergrond aanwezig.

'Da Vinci's Demons' van David S. Goyer
Seizoen 1 vanaf 22 augustus elke donderdag 20.30 uur

Het achtdelige eerste seizoen is geschreven door David S. Goyer ('Batman Begins', 'The Dark Knight') en volgt het verhaal van één van 's werelds grootste genieën tijdens zijn turbulente jeugd in Renaissance Florence. Als 25-jarige inwoner ontpopt Da Vinci zich tot kunstenaar, uitvinder, ridder, minnaar, dromer en idealist die niet alleen de toekomst ziet, maar ook kneedt. Hij wordt een soort superheld met buitengewone talenten en intelligentie, maar tegelijkertijd moet hij ook leren leven met de beperkingen van zijn eigen realiteit en omgeving.

Kiefer Sutherland in spirituele serie 'Touch'
Seizoen 1 vanaf 23 augustus elke vrijdag twee afleveringen om 20.30 uur


Topacteur Kiefer Sutherland is terug op televisie en speelt de sterren van de hemel in de dramaserie 'Touch'. De ster die wereldwijd faam heeft gemaakt door de hitserie '24' speelt wederom de hoofdrol. Martin Bohm (Kiefer Sutherland) is een weduwnaar en vader die gebukt gaat onder het onvermogen om contact te maken met zijn elfjarige autistische zoon Jake (David Mazouz). Maar wanneer Martin ontdekt dat Jake de toekomst kan voorspellen verandert alles... Het eerste seizoen van 'Touch' werd genomineerd voor twee Emmy awards en is bedacht en geschreven door Tim Kring, het brein achter de tv-serie 'Heroes'.

Wereldberoemde familie 'The Simpsons'
Seizoen 24 vanaf 25 augustus elke zondag om 18.20 uur
Seizoen 20 elke werkdag vanaf 18.30 uur vier afleveringen


Cartoonist Matt Groening bedacht in 1989 's werelds meest beroemde tekenfilmfamilie. De serie vertelt de satirische avonturen van een alledaags Amerikaans gezin in het kleine dorpje Springfield. De populaire televisiereeks heeft maar liefst meer dan honderd prijzen in de wacht gesleept, waaronder 27 Emmy Awards en 27 Annie Awards. 'The Simpsons' telt inmiddels 24 seizoenen en is met meer dan 500 afleveringen de langstlopende comedyserie op televisie. Het allernieuwste vierentwintigste seizoen is voor het eerst in Nederland te zien op FOX.


DOSSIER: Nieuwe zender FOX

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers