BN'ers op de bok in 'Maestro Eén voor Kinderen'

woensdag 12 oktober 2016

In 'Maestro Eén voor Kinderen' bestijgen zowel ex-kandidaten uit diverse seizoenen als kersverse kandidaten de bok voor een speciale, eenmalige editie van het succesvolle programma 'Maestro'.

Inzet is dit keer niet de gouden baton, maar zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland een betere toekomst bieden. Onder anderen Karin Bloemen, Carlo Boszhard, Tanja Jess en Lucille Werner dirigeren het orkest en zorgen voor een spetterende showavond. Frits Sissing presenteert de avond die op 4 november om 20.30 uur op NPO 1 wordt uitgezonden.


Hebben de ex-deelnemers het dirigeren nog in de vingers? Weten zij het orkest opnieuw tot muzikale hoogstandjes te verleiden? Maestro Eén voor Kinderen belooft een prachtig muzikaal feestje te worden. Klaas van Kruistum en Richard Groenendijk staat een bijzondere uitdaging te wachten. Zij pakken de baton voor het eerst op en begeven zich als nieuwkomers in het deelnemersveld. Hoe brengen zij het er vanaf? Het deskundige commentaar komt van contrabassist Dominic Seldis, mezzosopraan Tania Kross en dirigent Vincent de Kort.

AVROTROS slaat voor deze speciale uitzending de handen ineen met vier goede doelen: UNICEF Nederland, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Onder de noemer Één voor Kinderen wil dit unieke samenwerkingsverband zoveel mogelijk kinderen in Nederland en het buitenland helpen. Kinderen die er in een steeds harder wordende wereld helemaal alleen voor staan, en beroofd worden van hun kansen. Of het nu gaat om kinderen met een handicap, kinderen op de vlucht, kinderen die opgroeien in een onveilige of instabiele thuissituatie of kinderen die geen of slecht onderwijs krijgen. Samen met het Nederlands publiek willen de goede doelen en AVROTROS zoveel mogelijk kinderen helpen. Een belpanel onder leiding van Natasja Froger zit tijdens de uitzending klaar om telefoontjes in ontvangst te nemen van mensen die de actie met een eenmalige donatie willen steunen.

De opnames vinden plaats op woensdag 19 oktober in de Philharmonie in Haarlem en zijn toegankelijk voor publiek. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via http://www.theater-haarlem.nl.

De website van het samenwerkingscollectief Eén voor Kinderen, http://www.eenvoorkinderen.nl, wordt over twee weken gelanceerd.

'Maestro Eén voor Kinderen', vrijdag 4 november om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers