BN'ers verrassen kinderen als CliniClown in 'Zet 'm op!'

vrijdag 14 december 2018

In de grote eenmalige fondsenwervende tv-show 'Zet 'm op!' worden zieke kinderen verrast door de CliniClowns. Wat de kinderen niet weten is dat één van de clowns hun idool is.

Zo bereiden Rico Verhoeven, André van Duin, K3 en Pleun Bierbooms zich in het diepste geheim voor om mee te spelen als CliniClown. Herkennen de kinderen hun idool als ze worden verrast? De Evangelische Omroep en Stichting CliniClowns Nederland slaan tijdens deze tv-avond de handen ineen om het belang van het werk van de CliniClowns te laten zien. De presentatie van de avond is in handen van Harm Edens en Anne-Mar Zwart.


Voor de ernstig zieke Jonathan (13 jaar) zijn de CliniClowns heel belangrijk en ze zijn er zelfs tijdens zijn fysiotherapiebehandelingen. Jonathan is groot fan van André van Duin. Maar herkent Jonathan hem wel als André hem bezoekt als CliniClown? De vijfjarige Emma heeft nog maar twee halve nieren en is snel ziek, doordat er altijd infecties op de loer liggen. Emma is megafan van K3. Hanne, Klaasje en Marthe verrassen de kleine meid als ze voor controle in het ziekenhuis is.

Luca (8) is al dertig keer opgenomen in het ziekenhuis met heftige longproblemen en epileptische aanvallen. Hij is helemaal gek van kickboksen en mag nu elke woensdagmiddag zelf trainen. Rico Verhoeven verrast Luca in het ziekenhuis. De dertienjarige Iris was vijf jaar toen ze acute leukemie kreeg. Toen ze zeven was, werd ze ‘schoon’ verklaard, maar helaas ging het afgelopen zomer weer mis. Ze houdt van de muziek van Pleun Bierbooms (winnares van 'The Voice' in 2017) en wat een verrassing is het dan ook als Pleun haar bezoekt tijdens haar chemotherapie.

Dementie
'Zet ‘m op!' laat ook zien dat de CliniClowns er zijn voor mensen met dementie. Het lukt ze om deze mensen te bereiken en even uit hun isolement te halen. De clowns maken echt contact; waardoor mensen opengaan, reageren of in beweging komen. Omdat de wereld er net even iets anders uitziet, ontspannen deze mensen zich en hebben plezier.

Presentatie
Harm Edens en Anne-Mar Zwart zijn het presentatieduo van de avond.

Belpanel
Tijdens de uitzendingis een belpanel aanwezig. Mensen die donateur willen worden, kunnen bellen naar 0800 1336.

Over CliniClowns
CliniClowns zet zich in voor zieke en gehandicapte kinderen én mensen met dementie. Door echt contact te maken en hun verbeeldingskracht in te zetten zorgen de CliniClowns voor waardevolle geluksmomenten. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst, en mensen met dementie bloeien op en voelen zich weer gezien.

'Zet ‘m op!' wordt in opdracht van de EO en CliniClowns geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met LegHetVast.

'Zet ‘m op!', zaterdag 15 december om 20.25 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers