'Eindelijk Thuis': Reis terug naar je geboorteland

zondag 25 februari 2018
Foto: © KRO-NCRV 2018

In het nieuwe programma 'Eindelijk Thuis' maakt presentator Daan Nieber met geadopteerde kinderen en één van hun adoptieouders een reis door het geboorteland.

In  zes afleveringen reizen we door de landen Sierra Leone, Sri Lanka, Colombia, Indonesië en Suriname. In elke aflevering staat het avontuur van één ouder-kindkoppel in één land centraal.

Geadopteerden worstelen vaak op een bepaald punt in hun leven met hun identiteit. Waar kom ik vandaan? Hoe had mijn leven eruit gezien als ik niet geadopteerd was? Hoe ziet de plek eruit waar ik ooit ten vondeling ben gelegd?

In 'Eindelijk Thuis' gaan we op zoek naar antwoorden. We dompelen ons onder in de cultuur van het land van herkomst en bezoeken plaatsen als het weeshuis waar het leven van de adoptieouder en -kind ooit samen begon.

Wat doet deze rootsreis met hun onderlinge band? Helpt het hen problemen uit het verleden uit te praten en dichter bij elkaar te komen?

Aflevering 1
In de eerste aflevering van deze 6-delige serie gaat Raul na 27 jaar terug naar zijn geboorteland Colombia. In de hoofdstad Bogotá wordt hij als 2-jarig jochie zwaar verwaarloosd op straat gevonden. Samen met zijn adoptievader Frits bezoekt hij tijdens de reis deze beladen plek. Raul: 'Het voelt alsof ik als vuilnis op straat ben gezet.' Deze start in zijn leven heeft grote gevolgen. Frits: 'Raul was een innemend jochie, maar al na 2 dagen moest ik in het Spaanse woordenboek opzoeken, dat hij niet mocht spugen en niet mocht slaan.' Het agressieve gedrag van Raul neemt steeds ernstigere vormen aan, waardoor Frits en zijn vrouw zich genoodzaakt zien hun zoon op 11-jarige leeftijd uit huis te plaatsen. Raul: 'Ik voelde me voor de tweede keer in mijn leven verlaten.' Het vertrouwen tussen vader en zoon loopt een enorme deuk op. Zal de reis door Colombia dit vertrouwen kunnen herstellen?

'Eindelijk Thuis', maandag 26 februari om 21.15 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers