Experts uit de muziekwereld gaan strijd aan in 'The Next Boy/Girl Band'

maandag 6 juni 2016

In 'The Next Boy/Girl Band', de nieuwe talentenjacht van SBS6, nemen twee platenmaatschappijen het tegen elkaar op. Het ene team creëert een nieuwe boyband en het andere kamp richt zich op de nieuw te vormen girlband, allebei met als doel aan het eind van de reeks het meest succesvol te zijn.

De volledige bezetting van beide teams is inmiddels vastgesteld.


Boyband
8Ball Music is de platenmaatschappij achter de jongensgroep die wordt geformeerd onder leiding van Tony van de Berkt. Hij heeft in de muziekwereld jarenlang ervaring opgedaan als directeur van 8Ball Music en hij is de zoon van oud-radio-dj en platenbaas Tony Berk. 8Ball Music, verantwoordelijk voor artiesten als Alain Clark, Sanne Hans en DI-RECT, zal uiteindelijk ook de muziek van de boyband uitbrengen.

Tony wordt bijgestaan door Babette Labeij, de bekendste vocal coach van Nederland. Sinds 2000 heeft ze haar eigen zangschool en als zangcoach was zij betrokken bij onder meer het 'Junior Songfestival', 'Idols', 'Popstars', 'X Factor', 'The Voice of Holland' en 'The Voice Kids'.

Met Nick Schilder is het team compleet. Het grote publiek maakte al even kennis met hem toen hij deelnam aan Idols. De afgelopen tien jaar heeft hij als één helft van het duo Nick & Simon zijn sporen als topartiest al ruimschoots verdiend.

Girlband
John Ewbank, namens Universal Music, is in charge bij de girlband. Hij heeft als producer, componist en tekstschrijver gewerkt met onder anderen Trijntje Oosterhuis, VanVelzen, 3J’s en Lionel Richie. Hij is het meest bekend van zijn jarenlange muzikale samenwerking met Marco Borsato.

Hij wordt daarbij gesteund door Sharon Doorson. Zij brak als zangeres door in het programma 'Popstars: The Rivals', wat haar een plek opleverde in de meidenband Raffish. Sinds haar deelname aan 'The Voice of Holland' is zij als solozangeres succesvol.

Ook Pip Pellens versterkt dit team. Zij startte haar (acteer)carrière al op 9-jarige leeftijd en is onder meer bekend van 'GTST'. Het afgelopen jaar heeft zij zich ook op dansen kunnen toeleggen.

De show
Tijdens de audities van 'The Next Boy/Girl Band' wordt er eerst gekeken naar de looks & moves en pas dan wordt getest of de kandidaat ook kan zingen. De kandidaten hebben voor het eerste gedeelte de opdracht gekregen: dress to impress. In hun eigen kleding komen ze op voor een korte playback-act. Wat hebben ze aan? Wat zijn hun beste dansmoves? Wat is hun plan om op te vallen en indruk te maken? Want lukt dat niet, dan zakken ze in het spectaculaire decor letterlijk door de grond… Pas als het hele plaatje klopt, van uiterlijk tot stemgeluid, dan komen ze in één van de twee teams van de platenmaatschappijen. De kandidaten moeten hun plek in het team 'op leven en dood' verdedigen tot aan het einde van de auditieshows, want ze kunnen elk moment vervangen worden. In de laatste twee live shows zullen de twee teams, bestaande uit ieder zes bandleden, worden teruggebracht naar drie definitieve leden. De beide bands zijn nu gevormd en krijgen ieder een platendeal en een eerste eigen single. De band wiens single het beste door het Nederlands publiek wordt ontvangen zal in de live finale worden bekroond tot de enige échte winnaar.

Welke band is Nederlands nieuwste grote muzieksensatie, de boys of the girls ?
'The Next Boy/Girl Band' wordt gepresenteerd door Nicolette van Dam en Tim Douwsma en geproduceerd door Talpa.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers