FOX mag definitief starten in Nederland

donderdag 13 juni 2013

Het Amerikaanse televisieconcern FOX van Rupert Murdoch begint in augustus in Nederland met een zogenaamde 'open' zender. Dat heeft de NOS gemeld. Het nieuws is door FOX nog niet bevestigd.

FOX, dat een meerderheidsaandeel heeft in voetbalzender Eredivisie Live, zou in augustus starten. Momenteel wordt onderhandeld met de kabelmaatschappijen over de voorwaarden van doorgifte. Het nieuwe kanaal zal films, series én sport (voetbal) gaan uitzenden.

FOX heeft, via Eredivisie Live, momenteel de voetbalrechten voor de komende 13 jaar in handen. De rechtstreekse uitzendingen zouden betalend blijven, maar de nieuwe zender zou het mogelijk maken om de voetbalsamenvattingen gratis aan te bieden. Komend seizoen zitten die samenvattingen nog bij de NOS.

Het raakte al eerder bekend dat onder anderen sportpresentator Toine van Peperstraten en AVRO-directeur Peter Lubbers voor FOX zullen gaan werken.

Bron: NOS


DOSSIER: Nieuwe zender FOX

volledig dossier
FOX

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers