Henk van der Aa nieuwe eindredacteur 'Brandpunt'

maandag 15 mei 2017

Henk van der Aa (39) is benoemd tot eindredacteur van 'Brandpunt', het journalistieke reportageprogramma van KRO-NCRV. Hij werkt sinds 2013 als verslaggever en presentator van de rubriek.

Mark Schleedoorn, de vorige eindredacteur van 'Brandpunt', vertrok begin dit jaar bij het programma. Van der Aa volgt hem op en blijft ook reportages maken, en daarmee één van de gezichten van 'Brandpunt'.


'Brandpunt' is nu iedere dinsdagavond te zien met een uitzending van drie kwartier maar gaat vanaf januari 2018 twee keer per week uitzenden, op de dinsdag en donderdag. Het zijn uitzendingen van ongeveer 20 minuten waarin één lange reportage te zien is.

Van der Aa is volgens Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek KRO-NCRV, de juiste persoon om leiding te geven aan het redactieproces. Laroes: 'Henk staat voor een open, onbevangen en nieuwsgierige vorm van journalistiek. Er is groot draagvlak op de redactie voor zijn manier van denken en opereren. 'Brandpunt' brengt verdiepende verhalen waarmee we de onderstroom in de samenleving willen duiden. Henk heeft bewezen daar een goed gevoel voor te hebben, bijvoorbeeld met de driedelige reportage-serie 'Op Eigen Kracht', die hij maakte in aanloop naar de verkiezingen. Het buitenland blijft een speerpunt van 'Brandpunt', ook daarmee heeft Henk veel ervaring.'

Van der Aa studeerde Nederlands, geschiedenis en journalistiek in Groningen. Na een studiejaar in South Carolina en een stage bij CNN in Atlanta, werkte hij een aantal jaren als producer en vervanger van de RTL-correspondent Max Westerman in New York. Daarna was hij zeven jaar verslaggever bij de actualiteitenrubriek 'EenVandaag' waarna hij in 2013 de overstap maakte naar de KRO.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers