Kees van der Spek presenteert nieuw SBS6-programma 'Oplichters op het Internet'

zaterdag 20 oktober 2018

In het nieuwe SBS6-programma 'Oplichters op het Internet', dat vanaf zondag 21 oktober start, helpt Kees van der Spek slachtoffers die voor grote bedragen digitaal zijn opgelicht.

Kees reist het binnen- en buitenland af om de internetoplichters op te sporen die op dat moment onvindbaar zijn. Lukt het hem om te achterhalen wie de onlineverkoper is die geld incasseert, maar nooit iets levert? En wie zit achter de vervalste bankmailtjes die heel veel Nederlanders ontvangen?


In de eerste aflevering gaat Kees langs bij Linda. Zij werd via een datingsite verliefd op een hele leuke Engelsman. Hij beloofde haar gouden bergen, totdat hij opeens in Zuid-Afrika in de gevangenis belandde. Er moest smeergeld betaald worden om hem vrij te krijgen. Linda maakte in totaal 65.000 euro over om de liefde van haar leven te redden. Al snel ontdekte ze dat ze was opgelicht. De man was helemaal geen Engelsman in nood, maar een bedrieger die een vals profiel gebruikt. Kees en zijn team starten een zoektocht en die brengt hen en Linda uiteindelijk tot diep in Ghana, het land van de beruchte internetoplichters ‘The Sakawa Boys’…

'Oplichters op het Internet' wordt geproduceerd door Simpel Media.

'Oplichters op het Internet', wekelijks vanaf zondag 21 oktober om 21.30 uur op SBS 6.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers