KRO-NCRV laat ouderen daten in 'Hotel Romantiek'

dinsdag 11 juli 2017

Twaalf alleenstaande vrouwen en twaalf alleenstaande mannen van boven de zestig op zoek naar een nieuwe relatie reizen in 'Hotel Romantiek' samen af naar Zwitserland. Onder leiding van presentatoren Marlijn Weerdenburg en Stijn, Tim, Daan en Jasper (bekend van 'Streetlab') brengen ze tien dagen met elkaar door.

Ze ondernemen spannende activiteiten, voeren opdrachten uit en brengen vrije tijd samen door om elkaar beter te leren kennen. Aan het eind van elke dag bepaalt iedereen zijn of haar top 5 aan potentiële nieuwe liefdes. Zetten twee kandidaten elkaar op één? Dan mogen ze een avond en een nacht doorbrengen in een romantische berghut. Bloeien er relaties op? Hoeveel van de kandidaten hebben na zes afleveringen hun maatje gevonden?


Michel Nillesen, manager Televisie bij KRO-NCRV: 'We zijn blij dat wij als omroep dit van oorsprong Vlaamse format in Nederland mogen brengen. 'Hotel Romantiek' is een programma dat alleenstaande ouderen op een luchtige manier helpt bij het vinden van een partner. 'Hotel Romantiek' is doorspekt met veel humor, maar altijd met respect richting de deelnemers.'

De deelnemers, in leeftijd tussen de 62 en 79 jaar, hebben allemaal hun eigen, vaak heftige verhaal: scheidingen, ernstige ziektes, weduwe, weduwnaar, sterfgevallen in de directe omgeving. Ze hopen via 'Hotel Romantiek' opnieuw een grote liefde te treffen om samen oud te worden.

'Hotel Romantiek', vanaf zondag 3 september om 22.00 uur op NPO 1. De overige vijf afleveringen beginnen om 21.20 uur.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers