Martin van Waardenberg wint Zilveren Krulstaart voor 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen'

zondag 18 maart 2018

Martin van Waardenberg heeft een Zilveren Krulstaart gewonnen voor het scenario van MAX' dramaserie 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen'. De prijs werd aan hem overhandigd in VondelCS in Amsterdam.

De Zilveren Krulstaart is een Nederlandse vakprijs voor scenarioschrijvers. Martin van Waardenberg ontving de prijs in de categorie 'Televisieserie'. De genomineerden en winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers. Het scenario van 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' is geschreven op basis van het boek Pogingen iets van het leven te maken – Het geheime dagboek van Hendrik Groen.


Over de serie
In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken en achter de geraniums wachten op het einde?

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Olga Zuiderhoek (Eefje), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van de Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Nhung Dam (Anja Appelboom), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen) en Tina de Bruin (Tine).

'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers