'MAX Masterclass' met Erik Scherder over de complexe werking van ons brein

dinsdag 8 mei 2018

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder geeft bij MAX drie masterclasses over ons meest tot de verbeelding sprekende orgaan: het brein! In elke uitzending van 'MAX Masterclass' bespreekt de hoogleraar een ander onderwerp.

Vanaf woensdag 9 mei om 20.30 uur op NPO 1 kunt u wekelijks de masterclasses van Erik Scherder bijwonen in uw huiskamer.


Muziek, woensdag 9 mei om 20.30 uur op NPO 1
Muziek is niet voor niets het onderwerp van de eerste masterclass. Professor Erik Scherder publiceerde al eerder over de unieke samenwerking tussen muziek en de hersenen. In dit college bespreekt hij wat er allemaal gebeurt in het brein als we luisteren naar muziek. Waarom houden we van droevige muziek? Op wat voor manier kan muziek een helende werking hebben? Ook legt de professor uit waarom dat ene liedje soms eindeloos in het hoofd blijft hangen.

'MAX Masterclass' (3 afleveringen), vanaf woensdag 9 mei om 20.30 uur op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers