Natasja Froger leeft mee tijdens adoptietraject in 'Met Open Armen'

maandag 2 mei 2016

In het nieuwe seizoen van het RTL 4-programma 'Met Open Armen', te zien vanaf dinsdag 3 mei, volgt Natasja Froger opnieuw koppels tijdens hun adoptietraject.

De procedure vraagt vaak een lange adem van ouders en kent zware, maar gelukkig ook veel vreugdevolle momenten. Elke aflevering maakt de kijker kennis met één stel dat niet kan wachten om samen met hun kindje aan een nieuwe toekomst te beginnen.


De meeste van deze ouders verwelkomen een 'special need kindje' uit een ander land, wat inhoudt dat de kleine een beperking heeft, zoals doofheid of slechtziendheid. Ook kan het gaan om een al dan niet operabele aandoening, bijvoorbeeld een hazenlip. In hun eigen land hebben deze kinderen een grote achterstand of is er zelfs helemaal geen plek voor hen in de betreffende maatschappij.

Natasja reist met de Nederlandse ouders mee naar het land van hun kindje, ondersteunt daar waar nodig of gewenst en volgt hen tot het grote moment daar is. Met het belang van het kind voorop willen de Nederlandse stellen maar één ding: hun zoon of dochter een veilige, stabiele en vooral liefdevolle omgeving bieden. Wetende dat de adoptiekinderen elk met hun eigen geschiedenis en ervaringen hierheen komen, zijn ouders zich ervan bewust hoe cruciaal het is om geduld te hebben en een goede, zorgvuldige voorbereiding te treffen. De kinderen hebben tijd nodig om aan de nieuwe cultuur, andere omgeving en nieuwe gezinssituatie te wennen. Daarbij is het aandacht hebben én houden voor de afkomst van het kindje heel belangrijk.

'Met Open Armen' wordt geproduceerd door Skyhigh TV.

'Met Open Armen', vanaf dinsdag 3 mei om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers