NOS-directeur voorspelt spannende voetbalwinter

zaterdag 30 juni 2007

De NOS reageert voor het eerst op het verkrijgen van de voetbalrechten door RTL na de overname van Tien. Vooral het feit dat de rechten zomaar in de schoot van RTL terechtkwamen zit de publieke nieuwsomroep hoog.

N


OS-mediadirecteur De Jong voorspelt een spannende winter én een hevige kijkcijferstrijd. RTL Nederland zei eerder deze week frontaal de aanval in te willen zetten op marktleider Nederland 1.

De voetbalrechten van de Eredivisie gingen in 2004 van de Publieke Omroep (NPO) naar Talpa. Daar trokken de uitzendingen veel kijkers, maar goed een miljoen minder dan bij de NOS. De Jong voorspelt dat het voetbal weer meer kijkers gaat trekken, temeer omdat de uitzendingen nu verzorgd worden door de grootste commerciële zender van Nederland.

Bron: dvhn.nl

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers