RTL 5-programma 'Online Misbruik Aangepakt' confronteert hacker in zaak Laura Ponticorvo

zondag 22 april 2018

In het nieuwe programma 'Online Misbruik Aangepakt' confronteren John van den Heuvel en Nicolette Kluijver daders van online misbruik met de gevolgen van hun acties en bieden zij slachtoffers een helpende hand.

In de eerste aflevering van het vierdelige RTL 5-programma, die te zien is op maandag 23 april, komt de case van Laura Ponticorvo aan bod. John, Nicolette en Laura confronteren de man die haar leven een hel maakte.


Het leven van Laura Ponticorvo veranderde drastisch toen in maart 2017 een hacker inbrak op haar iCloud, gevoelige privéfoto’s wist te bemachtigen en deze verspreidde over het internet. John van den Heuvel en Nicolette Kluijver komen in actie en verdiepen zich in de zaak. Al snel blijkt dat de politie de mogelijke dader in het vizier heeft. 'Online Misbruik Aangepakt' schetst het complete verhaal én een confrontatie tussen Laura en de dader.

Het voor slachtoffers ongewild verspreiden van naaktfoto’s of -video’s is een groeiend maatschappelijk probleem. Eén vijfde van de jongeren heeft weleens een naaktfoto van zichzelf gemaakt. Deze naaktfoto’s komen vaak ongewild terecht in bijvoorbeeld groeps-apps of op wraakpornosites en worden meer dan eens gebruikt op fakeprofielen, wat de levens van de slachtoffers kapot kan maken. Voor 'Online Misbruik Aangepakt' komen John van den Heuvel en Nicolette Kluijver in actie om de slachtoffers te helpen en het verspreiden van de foto’s en video’s te stoppen. De gevolgen voor de slachtoffers zijn namelijk vaak desastreus, terwijl de daders maar zelden worden aangesproken of vervolgd voor hun daden.

'Online Misbruik Aangepakt', vanaf maandag 23 april om 21.30 uur bij RTL 5.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers