'RTL 7 Fight Night' presenteert absolute kraker tussen Anthony Joshua en Wladimir Klitschko

zondag 26 februari 2017

Zaterdag 29 april staan Anthony Joshua (27) en Wladimir Klitschko (40) voor het eerst in hun carrière lijnrecht tegenover elkaar. Jeugd tegen ervaring, kampioen tegen legende, maar vooral hard tegen hard.

'RTL 7 Fight Night' start vanaf 22.00 uur met een voorbeschouwing en diverse andere partijen waarna de avond wordt afgesloten met het liveverslag van de wedstrijd Joshua vs. Klitschko. De titanenstrijd vindt plaats in een uitverkocht Wembley, waar 90.000 liefhebbers getuige zijn van de ultieme clash. Tijdens de wedstrijd staan de titels IBF World Heavyweight, Vacant IBO Championship en WBA Super Championship op het spel.


Anthony Joshua
Anthony Joshua, AJ, is de regerend wereldkampioen zwaargewicht en heeft in zijn jonge carrière nog geen wedstrijd verloren. De Olympisch kampioen van Londen 2012 heeft al zijn achttien wedstrijden gewonnen met een knock-out of technische knock-out en verkeert in bloedvorm.

Joshua: 'Dit gevecht wordt één van de grootsten uit mijn carrière en wordt de ultieme test. Het is voor mij de perfecte tijd mezelf te meten met één van de heavyweightlegendes. Het gaat een epische strijd worden, maar zodra ik één voet in de ring zet, ga ik ervan uit dat ik er weer als winnaar uitstap. De legende tegen de kampioen, het is tijd om geschiedenis te schrijven.'

Wladimir Klitschko
Tegenover hem staat een ervaren man uit Oekraïne, die maar liefst 64 van zijn 68 gevechten winnend wist af te sluiten.Wladimir Klitschko, a.k.a. Dr. Steelhammer, heeft alles gewonnen wat er te winnen valt in de zwaargewichtcompetitie en was jarenlang dé man die uitgedaagd werd. Nu is hij de man die de kampioen uitdaagt, om zo zijn titels te heroveren.

Klitschko: 'Ik kijk ontzettend uit naar deze wedstrijd. Het is de wedstrijd van het jaar voor mij, maar ook voor alle boksfans. Het is de eerste keer sinds jaren dat ik de uitdager ben en ik neem het op tegen de huidige wereldkampioen, die ik zie als de allerbeste van de jonge generatie. Ervaring tegen jeugd, dat maakt deze wedstrijd uniek.'

'RTL 7 Fight Night: Joshua vs. Klitschko', 29 april vanaf 22.00 uur bij RTL 7.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers