RTL Nederland neemt zender Tien over [UPDATE]

dinsdag 26 juni 2007

RTL Group en John de Mols Talpa Media Holding kondigen vandaag aan een bindende overeenkomst te hebben getekend in Nederland. Marktleider op de Nederlandse radiomarkt, Radio 538, wordt geïntegreerd in RTL Nederland. Daarnaast neemt RTL verschillende televisieactiviteiten over van Talpa Media, waaronder sportrechten en een aantal succesrijke televisieprogramma's en dramaseries.

T


alpa Media krijgt een aandeel van 26,3% in het nieuwe RTL Nederland. Bovendien heeft RTL Nederland, in het kader van een volumedeal, het eerste recht op alle formats, die worden ontwikkeld door de creatieve unit van John de Mol. Daarbij deelt RTL Nederland mee in de wereldwijde opbrengsten van de TV-formats die zijn uitgezonden op één van de RTL-zenders. De overeenkomst is getekend door Gerhard Zeiler, Chief Executive Officer van RTL Group, John de Mol, grootaandeelhouder van Talpa Media Holding en Fons van Westerloo, Chief Executive Officer van RTL Nederland.

Gerhard Zeiler, Chief Executive Officer van RTL Group, zegt: 'Onder leiding van Fons van Westerloo heeft onze dochter in Nederland sinds 2003 een fantastische vooruitgang geboekt. Met deze overeenkomst gaan wij niet alleen een samenwerking aan met John de Mol, een uitmuntende entrepreneur en één van de meest creatieve geesten van onze business, maar wordt RTL Nederland ook een volledig geïntegreerd audiovisueel bedrijf, dat een complementaire familie van televisiezenders combineert met de Nederlandse marktleider op radiogebied.'

John de Mols kijk op de overeenkomst: 'Ik denk in de eerste plaats aan mijn medewerkers bij de televisietak aan wie ik indertijd heb gevraagd mij te helpen om Tien op te bouwen. De overeenkomst met RTL Group heeft gevolgen voor de werkgelegenheid en dat doet pijn. Uiteraard sta ik garant voor een ruim bemeten sociaal plan, want ik vind dat ze dat hebben verdiend. Van alle partijen die ons in de afgelopen tijd hebben benaderd, is het voorstel van RTL veruit het meest aantrekkelijk. Programma's van Tien zullen in het grotere RTL-verband véél beter scoren. En ons doel - het ontwikkelen en exploiteren van creativiteit op verschillende mediaplatforms - komt voortaan aanzienlijk beter tot zijn recht dan in een puur zelfstandige situatie met maar één TV-zender. Ik ben er dan ook van overtuigd dat met deze deal de strategie van Talpa versneld en professioneler kan worden uitgevoerd. De aansluiting bij het RTL-netwerk in Nederland stelt Talpa in de gelegenheid om creatieve content te ontwikkelen voor verschillende platforms op de Nederlandse markt en om de content op internationaal niveau te exploiteren.'

Fons van Westerloo, CEO RTL Nederland over de samenwerking: 'Onze gesprekken met Talpa zijn in december begonnen en hebben tot een uitstekend resultaat geleid. Een radiostation met de doelgroep en het bereik van Radio 538 sluit naadloos aan op de bestaande activiteiten van RTL Nederland. Daarbij blijven de succesrijke programma's van Talpa bewaard. We zijn trots dat een man van het kaliber van John de Mol als belangrijke aandeelhouder de gelederen komt versterken.'

Aangezien RTL Nederland Talpa TV niet overneemt, wordt een sociaal plan van kracht voor de medewerkers van Talpa TV. Voor de andere onderdelen van de Talpa Media Holding - waaronder Talpa Radio, Talpa Digital, Talpa Music, Talpa Producties, de creatieve afdeling Talpa Content en Talpa New Business - heeft de samenwerking met RTL Nederland geen gevolgen als het gaat om de werkgelegenheid. Voor Radio 538 heeft de overeenkomst geen consequenties voor de programmering noch voor de werkgelegenheid.

De overeenkomst wordt ter toetsing voorgelegd aan de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). De OR van RTL Nederland heeft positief geadviseerd. De overeenkomst wordt ook ter goedkeuring voorgelegd aan de raad van commissarissen van RTL Group. De zender Tien zal voorlopig blijven uitzenden zoals gebruikelijk. Op 26 juli aanstaande geeft RTL Nederland een presentatie aan pers en adverteerders over de programmering van de family of stations.

Persbericht RTL Nederland & Talpa Media
http://www.tien.tv
Meer artikels over Tien

DOSSIER: RTL Nederland neemt Tien over

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers