Saskia Houttuin nieuwe correspondent RTL Nieuws in Afrika

donderdag 11 januari 2018

RTL Nieuws heeft een nieuwe correspondent in Afrika. Saskia Houttuin (29) volgt deze week Koen de Regt op, die verslaggever is geworden op de researchredactie van RTL Nieuws.

Saskia gaat verhalen maken in het hele continent. Ze zal te vinden zijn in de nieuwsuitzendingen bij RTL 4 en op de website en apps van RTL Nieuws.


Saskia heeft ervaring opgedaan in Afrika als radiomaker ('Bureau Buitenland', VPRO) en als auteur van reportages voor binnenlandse en buitenlandse kranten. Ze leverde journalistiek werk vanuit Algerije, Burkina Faso, Oeganda, Senegal, de Democratische Republiek Congo en Zuid-Afrika. Saskia gaat werken vanuit Nairobi in Kenia.

RTL Nieuws is blij met Saskia’s benoeming. Hoofdredacteur Harm Taselaar: 'Afrika is voor ons een belangrijk continent. Het ontwikkelt zich razendsnel, sneller dan we hier wel eens denken. Daar willen en moeten wij verslag van doen.'

Saskia Houttuin: 'De laatste jaren reisde ik regelmatig naar landen in Afrika om verhalen te maken over migratie. Het viel me op hoe ontwikkelingen in Afrika - zowel goede als slechte - steeds belangrijker zijn geworden voor Europa, maar ook zeker voor Nederland. Bij elke reportagereis die ik maakte, besefte ik des te meer dat ik nog lang niet ben uitgekeken op wat dit continent te bieden heeft. Ik ben dus ontzettend blij en trots dat ik vanuit standplaats Nairobi voor RTL Nieuws aan de slag mag gaan.'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers