Tim Hofman presenteert 'Schuldig of Niet?'

vrijdag 12 oktober 2018

Mag je slaan als een inbreker dreigt met geweld? En wat als iemand jouw vriendin belaagt en jij in een reflex een klap geeft? Is dat dan zelfverdediging of ga je te ver?

In 'Schuldig of Niet?' bekijkt Tim Hofman met elf jongeren dramabeelden van op waarheid geïnspireerde situaties. De jongeren gaan met elkaar in discussie gaan over de vraag: wie is er schuldig? Iedere aflevering komen mensen aan het woord die vergelijkbare persoonlijke verhalen hebben, als dader en als slachtoffer. Daarna geven juridische experts hun kijk op de zaak.


Tim Hofman maakte eerder samen met Geraldine Kemper het programma 'Verkracht of Niet?'. Nu presenteert hij drie afleveringen over geweld en zelfverdediging. Tim: 'Interessant, dit. Heb vorig jaar zelf met geweld te maken gehad, dus het leek me goed om hier eens diep in te duiken.'

In elk van de drie afleveringen staat één case centraal: een inbreker die tijdens het volladen van zijn tassen in elkaar geslagen wordt door de logees in het huis, een bezoeker van een club die geweld gebruikt tegen een optredende portier en een scheidrechter die zich verdedigt tegen aggressieve spelers. De uitzendingen zijn tot stand gekomen met medewerking van een psycholoog, een rechter, een advocaat, het Openbaar Ministerie en de politie.

'Schuldig of Niet?', vanaf 29 oktober drie maandagen om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers