Vanaf maandag start 'De Slimste Mens' op Nederland 2

zondag 21 juli 2013

Wie o wie is deze zomer de slimste mens? Vanaf maandag 22 juli start bij de NCRV het tweede seizoen van de kennisquiz 'De Slimste Mens'.

Iedere werkdag ontvangt presentator Philip Freriks drie Bekende Nederlanders die aanspraak maken op de titel 'de slimste mens'.


In de eerste aflevering zijn cabaretier Dennis van de Ven, acteur Sjoerd Pleijsier en presentatrice Janine Abbring de drie prominente gasten die de strijd met elkaar aangaan.

'De Slimste Mens' is een tv-quiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Kritisch jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert  weer op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van 'de slimste mens' in de wacht te slepen.

Van de drie Bekende Nederlanders valt er per aflevering één af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Door slim te spelen kan hij meteen proberen om de slimste mens van de troon te stoten. Uiteindelijk gaat het erom wie het langst overeind kan blijven in de vragenarena. Na de finale op 30 augustus weten we wie 'de slimste mens' is.

Gratis app
Ook deze zomer komt de NCRV met een gratis app bij de tv-quiz 'De Slimste Mens'. Met deze app kan je de quiz spelen en je vrienden uitdagen om tegen jouzelf te spelen. De app bestaat net als bij de tv-versie uit verschillende rondes, met dit jaar ook een nieuwe ronde.
De app, met 400.000 spelers, was vorig jaar de online zomerhit en is gratis te downloaden voor de iPhone en android: http://deslimstemens.ncrv.nl/applicatie.

'De Slimste Mens', vanaf maandag 22 juli zes weken lang elke werkdag om 20.25 uur bij de NCRV op Nederland 2.

deslimstemens

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers