'Verborgen Verleden' vanaf zaterdag terug met nieuwe afleveringen

vrijdag 7 september 2018

Bij cabaretier Youp van 't Hek thuis hangt een affiche aan de muur waarop het 25-jarig jubileum wordt aangekondigd van Johan Schafstall als organist en dirigent. Dat was in 1928 en Johan Schafstall is Youps opa aan moeders kant.

Youp wil meer weten over deze opa en ontdekt dat Schafstall een uitzonderlijk muzikale en productieve man is geweest, die ook nog eens overal een mening over had en dat allemaal vastlegde. Dat klinkt vertrouwd.


Youp gaat op onderzoek uit en komt terecht in het katholieke jongensinternaat Saint Louis in Oudenbosch, waar zijn opa zijn muzikale opleiding kreeg. En daar komt het verleden wel heel dichtbij.

Als Youp verder spit in zijn familiegeschiedenis raakt hij steeds verder van huis. Letterlijk en figuurlijk. Want een verwant die ter dood werd veroordeeld staat toch wel erg ver van hem af. Uiteindelijk begint Youp aan een historisch geïnspireerde tiendaagse wandeltocht.

Eerste van zes nieuwe hoofdpersonen
Youp van 't Hek is de eerste van zes nieuwe hoofdpersonen in het NTR-programma 'Verborgen Verleden', dat ook dit najaar weer wekelijks op zaterdag te zien is. Na Youp volgen nog Karin Bloemen, Willie Wartaal, Astrid Kersseboom, Kees Prins en Georgina Verbaan.

'Verborgen Verleden' wordt sinds 2010 uitgezonden en is gebaseerd op het Britse format 'Who Do You Think You Are?'. 'Verborgen Verleden' wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG | Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra.

'Verborgen Verleden', zaterdag 8 september om 20.30 uur op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers