Yvonne de Haan vertrekt bij KRO-NCRV

dinsdag 3 juli 2018

Directievoorzitter (a.i.) en zakelijk directeur Yvonne de Haan verruilt KRO-NCRV voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daar treedt zij met ingang van 1 oktober 2018 toe tot het College van Bestuur.

De Haan begon in 2008 als zakelijk directeur bij de KRO en bekleedde sinds 1 januari 2014 diezelfde functie voor de samenwerkingsomroep KRO-NCRV. Vanaf eind 2015 vervulde ze tevens de rol van directievoorzitter.


'Yvonne is een bevlogen bestuurder en heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor KRO-NCRV en het omroepbestel. Ze heeft een enorme passie voor de publieke zaak en een groot gevoel voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid die hoort bij het besturen van een publieke organisatie. We zijn haar zeer dankbaar voor wat ze voor KRO-NCRV heeft betekend', aldus Paul Rüpp, voorzitter van de Raad van Toezicht van KRO-NCRV.

KRO-NCRV draagt met haar programma’s bij aan de sociale cohesie en wil mensen inspireren om te kiezen voor een inclusieve samenleving waarin ruimte is voor iedereen en waar omgezien wordt naar de ander.

Yvonne de Haan: 'KRO-NCRV levert op herkenbare wijze een wezenlijke bijdrage aan het publieke omroepbestel. Ik ben heel trots op de innovatieve wijze waarop gepassioneerde medewerkers bij KRO-NCRV dagelijks programma’s maken voor radio, televisie en online, en hoe wij ons via leden, kijkers en luisteraars verbinden met de samenleving. Ik ga KRO-NCRV dan ook met pijn in mijn hart verlaten. Maar voor iemand die gedreven wordt door innovatie, de ontwikkeling van mensen èn van organisaties kon ik de uitdaging bij de HAN niet voorbij laten gaan. Uitgaande van de kracht van KRO-NCRV laat ik de omroep met een gerust hart achter en ik voel me bevoorrecht dat ik tien jaar lang een bijdrage aan deze mooie omroep heb mogen leveren.'

De procedure voor de opvolging wordt zo spoedig mogelijk in gang gezet.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers