'Hautekiet' en 'De Bende van Annemie' sluiten seizoen af met goed volk

donderdag 1 juni 2017

Op vrijdag 2 juni zendt Radio 1 de laatste 'Hautekiet' en 'De Bende van Annemie' uit vóór de zomerstop. Vanaf maandag 5 juni neemt Annelies Moons het van 9.00 tot 12.00 uur over met 'De Zomer van 2017'.

Hautekiet sluit het vijfde seizoen af met een orgelpunt vol 'radicale vernieuwers'.


Radicale vernieuwers is een initiatief van de Sociale InnovatieFabriek, Radio 1 en De Standaard dat oplossingen scout voor complexe maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatsverandering, armoede, diversiteit, eenzaamheid of mobiliteit. De oplossingen zijn producten, diensten of methodes die bijdragen aan een betere wereld en een beter klimaat. Uit 322 inzendingen werden 10 finalisten gekozen die in aanmerking komen voor een juryprijs, een klimaatsprijs en een publieksprijs. Juryvoorzitter Wouter Deprez  komt bij Hautekiet vertellen wie volgens de jury de meest Radicale Vernieuwer is van 2017. De publieksprijs wordt uitgereikt door Minister van Innovatie Philippe Muyters en De Standaard-journaliste Ine Renson maakt de klimaatprijs bekend.

Jan Hautekiet: 'Ik was bijzonder aangenaam verrast door de originaliteit en inventiviteit van de 332 indieners van projecten. Radicale Vernieuwers zijn sociaal innovatieve initiatieven die een verschil maken en met kleine of grotere ideeën of ingrepen inspiratie kunnen bieden voor anderen over hoe we onze samenleving nog aangenamer en rechtvaardiger kunnen maken. Het was een bijzonder genoegen medium te mogen zijn voor al die hoopgevende projecten.'

Wouter Deprez: 'De meest uiteenlopende oplossingen voor maatschappelijke problemen zoals burn-out, de vluchtelingenproblematiek en de energievraagstukken passeerden de revue.  Wat de tien finalisten gemeen hebben, is dat ze de kracht hebben om de blik van mensen te verruimen. Een probleem dat op het eerste gezicht heel ingewikkeld lijkt, daar blijken we toch allemaal ook iets aan te kunnen doen.'

'De Bende van Annemie' wordt voor één keer De bende van Annemies!
De bende nodigt haar luisteraars uit in de lounge van het Kursaal in Oostende, voor een live-uitzending tussen 10.00 en 12.00 uur met gasten die allemaal wel iets met 'een Annemie' te maken hebben.

Annemie Peeters bijvoorbeeld, van  Havenbedrijf  Antwerpen en Els Olaerts, die  als Annemie de rol vertolkte van de vriendin van tv-commissaris Witse. Willy Sommers' dochter heet Annemie. Annemie Dingemans is moeder van Rode Duivel Thomas Vermaelen en Annemie Leysen is de moeder van Adriaan Van den Hoof. Annemie Ramaekers is journaliste bij Het Belang van Limburg. Oud-wielrenner Roland Liboton is getrouwd met een Annemie.

School is Cool en Willy Sommers zorgen voor muziek.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers