'Luther begot! 500 jaar en springlevend' met Pat Donnez op Klara

zondag 29 oktober 2017

Op 31 oktober zal het vijfhonderd jaar geleden zijn dat Martin Luther 95 stellingen aan de kerkdeur van Wittenberg spijkerde, en daarmee een revolutie ontketende.

Duitsland is helemaal in de ban van de herdenking. Er zijn boeken, expo’s, gastronomische menu’s, Luther-playmobil mannetjes en zelfs Luther badeenden.


Luther was niet voor één gat te vangen. Hij kon zowel weifelend en twijfelend zijn, overgeleverd aan wanhoop en melancholie als furieus, ziedend, witheet van woede.

Wat betekent hij vandaag nog in deze zogenaamd rationele tijden? Zijn wij, kinderen van de Verlichting, wel vrije mensen en zijn er parallellen met het radicalisme van toen en het fundamentalisme vandaag?

Pat Donnez nodigt elke dag op Klara kritische stemmen uit om in de geest van Luther het hartstochtelijk eens en oneens te zijn met elkaar.

Met o.m. kerkhistoricus Wim François, theologen Sabine Hiebsch en Dick Wursten, de Amerikaanse kenner Craig Harline, godsdienstpsycholoog Herman Westerink, filosoof Dominiek Hoens en filosoof Ger Groot.

Met Pat Donnez, van maandag 30 oktober tot en met donderdag 2 november, van 17.00 tot 18.00 uur op Klara.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers