Nummer 1 in de Top 80 van de jaren 80 is Bryan Adams met Summer of '69

vrijdag 13 april 2018

De afgelopen week zond Radio 2 de 'Klassiekers van de jaren 80' uit en vandaag sloten ze die nostalgische week af met de Top 80 van de jaren 80.

Vanaf 12.00 uur 's middags gingen Caren Meynen en Peter Verhulst op zoek naar het beste nummer uit de jaren 80. De Radio 2-luisteraars hebben massaal gestemd op hun favorieten en kozen voor Summer of '69 van Bryan Adams als 'winnaar' van de Top 80. Daarmee stoot de Canadees de Zweedse groep ABBA van de troon, die vorig jaar heel toepasselijk met The winner takes it all op de eerste plek stonden. ABBA staat nu terug op de tweede plaats. Michael Jackson vervolledigt met Thriller het podium.


Populair in de Top 80 dit jaar is de Engelse rockgroep Queen: zij stonden maar liefst 4 keer in de top, met I want to break free, Under pressure, Radio gaga en Another one bites the dust. Ook ABBA (met The winner takes it all, The day before you came, One of us), Dire Straits (met Private investigations, Brothers in arms, Money for nothing), Michael Jackson (met Thriller, Beat it, Billie Jean) en Simple Minds (met New gold dream, Don't you (forget about me), Belfast Child) waren populair: zij staan telkens met 3 nummers in de lijst.

Dichter bij huis is ook Will Tura populair in de lijst met Ik mis je zo, Mooi 't leven is mooi en De noorderwind. Andere Vlaamse artiesten die goed scoorden, waren Bart Kaëll en Willy Sommers (elk 2 keer in de top). In totaal stonden er dit jaar 15 Vlaamse producties en 12 Nederlandstalige nummers in de Top 80. Het jaar 1984 bleek het populairst: er stonden maar liefst 15 nummers uit dat jaar in de lijst.

1 Bryan Adams    Summer of '69
2 ABBA    The winner takes it all
3 Michael Jackson    Thriller
4 U2    With or without you
5 Bruce Springsteen    The river
6 Prince    Purple rain
7 Queen    I want to break free
8 Michael Jackson    Billie Jean
9 Will Tura    Ik mis je zo
10 Toto    Africa

De volledige lijst van de Top 80 van de jaren 80 is te vinden op de website van Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers