Studio Brussel lanceert 'Eigen Kweek', het beste uit de vaderlandse jukebox

zaterdag 17 maart 2018

Vanaf zondagavond 18 maart lanceert Studio Brussel 'Eigen Kweek', een programma dat helemaal in het teken staat van Belgische muziek. Jong talent Rik De Bruycker neemt de presentatie voor zijn rekening.

In 'Eigen Kweek' neemt Rik de luisteraar mee op een trip langs het beste en opwindendste wat het Belgische muzieklandschap te bieden heeft. Dat betekent ruime aandacht voor al wat leeft en beweegt bij artiesten van eigen kweek: concerten, albumreleases, (Bel)popnieuws, en niet te vergeten: de spotlight op jong, aanstormend talent.


Rik wordt elke uitzending vergezeld door een centrale gast die mee radio komt maken over muziek rond een bepaald thema en Belgische muziek in het algemeen. Ook luisteraars en muzikanten komen aan het woord over hun concertervaringen, favorieten en ontdekkingen.

Rik De Bruycker: 'Hoe cool is het wel niet om een steengoeie plaat te horen en dan achteraf te ontdekken dat die artiest maar een paar straten verder woont? België is zo'n een klein landje, maar we maken wel veel goeie muziek! Eigenlijk is 'Eigen Kweek' een terechte ode aan de underdog.'

Meer dan 20% van de muziek die Studio Brussel draait is van eigen kweek. Naast initiatieven zoals De Week van Eigen kweek en De Nieuwe Lichting geeft de zender met 'Eigen Kweek' Belgische muziek een vaste plaats in het muziekaanbod. De Nieuwe Lichting en recente hotshots voor Angèle, Faces On TV, TheColorGrey, Todiefor en Milo Meskens illustreren dat de zender ook jong Belgisch talent graag een duwtje in de rug geeft.

'Eigen Kweek', vanaf zondag 18 maart van 20.00 tot 22.00 uur op Studio Brussel.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers