Vanaf zaterdag weer stemmen op de '1000 Klassiekers' van Radio 2

donderdag 1 december 2016

Onder de noemer 'De 1000 klassiekers zijn van iedereen' brengt Radio 2 traditiegetrouw tussen kerst en nieuw de mooiste lijst van het jaar. Welk nummer er dit jaar bovenaan prijkt, bepalen de luisteraars zelf vanaf zaterdag 3 december.

Dan trapt Radio 2 met een speciale live-uitzending in Aalst de stemming op gang. Daarna trekt De '1000 Klassiekers On Tour' op 10 december nog naar Kortrijk en op 17 december naar Genk.


Uit metingen blijkt de uitzending van '1000 Klassiekers' tussen 2,8 en 3 miljoen Vlamingen bereiken. Heel wat gastpresentatoren komen die week langs om hun Radio 2-collega's gezelschap te houden:

- Ben Crabbé
- Fatma Taspinar
- Bart Peeters
- Tom Waes
 - Adriaan Van den Hoof
- Lieven Van Gils
- Francesca Vanthielen
- Marcel Vanthilt
- Goedele Liekens
- Dina Tersago
- Bieke Ilegems
- Peter Van de Veire

Jan Knudde, nethoofd van Radio 2: 'De '1000 Klassiekers' zijn groter dan Radio 2. Er is maar één lijst die zoveel mensen beroert. In die periode van het jaar zijn we ook meer thuis, bereiden we de feesten voor en zijn herkenbare nummers het ideale muzikale decor.'

Op tien edities mocht Bohemian Rhapsody van Queen vijf keer de eerste plaats bekleden. Vorig jaar waren er ruim 100.000 stemmen en werd in de nasleep van de aanslagen in Parijs het nummer Imagine van John Lennon als ultieme klassieker verkozen.

'1000 Klassiekers', van maandag 26 december tot en met zaterdag 31 december van 7.00 tot 19.00 uur op Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers