Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck naar 'De Ochtend' op Radio 1

dinsdag 5 juni 2018

VRT NWS en Radio 1 gaan dit najaar nog meer inzetten op 'De Ochtend'. 'VRT NWS wil het ritme van de gebruiker volgen en dat begint bij 'De Ochtend': dat is het moment waarop mensen wakker worden, de radio aanzetten en naar de smartphone grijpen', zegt Liesbet Vrieleman, algemeen hoofdredacteur van VRT NWS.

Xavier Taveirne en Michaël Van Droogenbroeck zullen elkaar wekelijks aflossen als presentatoren van het ochtendblok. Dat gaan ze elke ochtend in duo met een co-presentator doen: Xavier met Benedikte Coussement en Michaël met Sara Vandermosten. Ze nemen daarmee de fakkel over van Dennis van den Buijs en Ruth Roets, die respectievelijk drie en vier jaar 'De Ochtend' hebben gepresenteerd. Dennis van den Buijs wordt presentator bij Radio 2 Antwerpen. Ruth Roets gaat afwisselend met Ruth Joos 'De Wereld Vandaag' presenteren. Lode Roels, die de voorbije twee seizoenen 'De Wereld Vandaag' presenteerde, gaat vanaf september aan de slag als nieuwsanker bij Radio 1.


Michaël Van Droogenbroeck blijft, naast presentator van 'De Ochtend', financieel-economisch expert bij VRT NWS. Xavier Taveirne neemt afscheid van De 7de dag.

Xavier Taveirne: 'Het is altijd moeilijk om een redactie en een programma achter te laten. Zo voelt het ook. Maar bij 'De Ochtend' kom ik veel vertrouwde mensen tegen. En als onrustige mens ligt een dagprogramma me beter dan een weekprogramma. Het wordt een boeiend jaar met twee verkiezingen, ik wil daar graag boeiende radio over maken.'

Michaël Van Droogenbroeck: '2018 en 2019 worden verkiezingsjaren: gemeente- en provincieraden én alle parlementen worden verkozen. Dat heeft een grote politieke, maatschappelijke en economische impact. Met 'De Ochtend' willen we in dat verkiezingsjaar meer dan ooit de vinger aan de pols houden, en ik ben blij mee in die cockpit te mogen zitten.'

Liesbet Vrieleman: 'Xavier is al lang geen onbekende meer voor 'De Ochtend', en ook Michael liet zich het voorbije jaar al een paar keer opmerken als presentator. Ze volgen hiermee Dennis en Ruth op, zij hebben de voorbije jaren knap werk geleverd. Dit elke ochtend doen, dat is niet te onderschatten. 'De Ochtend' zal niet te missen zijn, al laten we daar de luisteraars het liefst zelf over beslissen.'

Met de komst van Xavier en Michaël bij De ochtend vallen de puzzelstukken van een nieuwe sterke voormiddag bij Radio 1 in elkaar: Zoals eerder bekend gemaakt, neemt vanaf dit najaar Karolien Debecker tussen 9.00 en 10.00 uur de fakkel van Jan Hautekiet over, Sofie Lemaire volgt Annemie Peeters op met een nieuw programma tussen 10.00 en 12.00 uur.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers