Acht kandidaten treden aan in de callback van 'Eurosong 2014'

zaterdag 15 februari 2014

Vanaf zondag 16 februari schakelt 'Eurosong 2014' op Eén een versnelling hoger. Na de twee druk bekeken en besproken castingafleveringen trekken Eva Daeleman en Peter Van de Veire van een leeg Sportpaleis naar de goedgevulde televisiestudio.

Daar presenteren ze vier spetterende liveshows: de callback op zondag 16 februari en drie halve finales vanaf 23 februari. Acht halve finalisten zijn al bekend en nog eens vier artiesten vervoegen hen na zondag. In de callback treden acht kandidaten aan met als enige doel om één van de laatste vier tickets voor de halve finale te veroveren. En voor het eerst in dit parcours heeft ook het publiek inspraak.


Axeela, Axel Hirsoux, Eva Jacobs, Nelson, Petra, Tisha Cyrus, Udo en Yass zijn al zeker van een plaatsje in de halve finale. Voor acht andere kandidaten is het nog koffiedik kijken tot zondagavond. Welke vier kandidaten stoten door naar de halve finales?

De liedjes
De acht artiesten die in de callback zingen op zondag 16 februari, grasduinen voor hun songkeuze -net als tijdens de castings- in het rijke archief van het Eurovisiesongfestival:

- 2 FABIOLA FEAT. LOREDANA Euphoria (Loreen, Zweden, ESC 2012)
- BANDITS Medley van Anne (Clouseau, Eurosong 1989) , Jennifer Jennings (Louis Neefs, België, ESC 1969) en Only Teardrops (Emmelie de Forest, Denemarken, ESC 2013)
- DAY ONE Nocturne (Secret Garden, Noorwegen, ESC 1995)
- JESSY Je t’adore (Kate Ryan, België, ESC 2006)
- JOYCE Save Your Kisses for Me (Brotherhood of Man, Verenigd Koninkrijk, ESC 1976)
- MR. JONES My Star (Brainstorm , Letland, ESC2000)
- SIL J’aime la vie (Sandra Kim, België, ESC 1986)
- WHITE BIRD Love Shine a Light (Katrina & The Waves, Verenigd Koninkrijk, ESC 1997)

Stemmen
Voor het eerst zullen niet alleen de experten zich kunnen uitspreken over de kandidaten, maar stemmen de kijkers mee, elk goed voor vijftig procent van het eindresultaat. En stemmen kan op twee manieren:

- Door het volgnummer van de kandidaat te sms’en naar 6000 (50 cent per sms verstuurd)
- Door online te stemmen via een.be/eurosong.

Op http://www.een.be/eurosong staan extra weetjes en filmpjes over de kandidaten en de nummers, polls en exclusieve backstagebeelden.

Waar zit Ruslana?
Tijdens de twee castingshows oordeelden experten Bart Peeters, Piet Goddaer en Jef Martens streng maar rechtvaardig. Vanaf deze week krijgen ze -als alles goed gaat- het gezelschap van Eurovisie-legende Ruslana. Door de politieke situatie in haar thuisland Oekraïne moest ze verstek geven voor de castings.

Eurosong: het album
Alle halve finalisten zijn druk aan het werk aan een eigen nummer dat door de experten aan hen is toegewezen en waarmee ze hopen Kopenhagen te halen. Dat zingen ze voor het eerst in de halve finale. Omdat er amper een week zit tussen de callback en de eerste halve finale werken ook alle callbackartiesten alvast aan een nieuw nummer.

Onmiddellijk na elke halve finaleshow zijn de vier nieuwe nummers te downloaden via iTunes. Na de callback verschijnen de vier nummers van de artiesten waarvoor het avontuur stopt. Na de laatste halve finale op zondag 23 februari ligt het volledige Eurosong-album in de winkel en is het ook te koop via iTunes.

'Eurosong 2014': callback', zondag 16 februari, halve finales op 23 februari, 2 en 9 maart en finale op 16 maart, telkens live om 20.30 uur op Eén.

DOSSIER: Eurosong 2014

volledig dossier
eurosong2014

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers