'Alloo in de Nacht' op een nachtelijk kerkhof ťn in de fitness

woensdag 3 april 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Luk gaat in Zandhoven om 4 uur 's nachts op stap op een kerkhof, samen met de 45-jarige Roald. Het wordt geen Halloween wandeling om te griezelen.

Roald  gaat het liefst van al ’s nachts naar het kerkhof om zijn overleden ouders te eren. Zijn moeder verloor hij toen hij 21 was, maar de band blijft. 'Overdag loopt hier altijd volk, 's avonds ben ik alleen. Ik moet mezelf altijd emotioneel tegenhouden, maar hier kan ik alles laten gaan. Dan gaat dat uit mijn lijf. Niemand hoeft mijn tranen te zien als ik hier bij hen ben.' Roald reed vroeger rond met ijscrème.  Overal op het kerkhof ziet hij klanten van vroeger liggen. 'Iedereen mist die mensen, maar ik doe het op mijn manier. Als ik dan terug in ben kruip, kan ik terug slapen. Het werkt helend. Daar moet je geen joint of pint voor drinken.'

In Oostende maakt Luk kennis met Diego en Alexander. Twee jonge kerels die ook na middernacht nog vaak in de fitness te vinden zijn,  om er te werken aan hun conditie en vooral aan hun lichaam. Want Diego is nogal fier op zijn sixpack. Daar mag geen grammetje vet aan zitten. Bij het trainen kijkt hij constant in de spiegel. 'Vooral om te controleren dat ik zijn gewichten op de juiste manier hanteer. Maar toch ook wel wat uit narcisme', geeft hij toe. Want Diego kijkt ook graag naar zijn eigen spieren. De heren willen tegen de zomer hun lijf strandwaardig maken, ze zijn allebei redder aan de kust.

Verder bezoekt Luk ook de fabriek van Tiense Suiker waar de suikerklontjes mooi geordend van de band rollen recht de kartonnen dozen rollen. De fabriek blijft een nationale trots, hier wordt alleen met Belgische suikerbieten gewerkt.

'Alloo in de Nacht', donderdag 4 april om 21.40 uur op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers