Alloo rijdt voor het eerst mee met team dat mensensmokkelaars opspoort

woensdag 12 december 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

Gisteren nog werden 14 mensen zonder papieren opgepakt bij een controleactie aan de E313. Luk Alloo zoemt op donderdag 13 december in een speciale aflevering van 'Alloo bij de Wegpolitie' – zeer sterk bezig dit seizoen met gemiddeld 806.000 kijkers (live +7) - in op de transmigrantenproblematiek.

De aflevering is volledig gewijd aan de spannende interventies van de anonieme agenten van de Cel Patrouille en Toezicht.

De agenten van de CPT zorgen voor de gerechtelijke taken zoals diefstallen in vrachtwagens, illegalen, sluikstorten, geseinde personen en voertuigen, drugsverkeer, mensensmokkelaars en dus transmigranten.

Zo krijgen de agenten, die allen onherkenbaar in beeld komen, op donderdag 13 december een melding van een vrachtwagenchauffeur die transmigranten in een koelwagen zag klimmen. 'We gaan met heel veel ploegen naar daar omdat dit een gevaarlijke opdracht is naar agressie en geweld toe, en eventuele conflicten met de smokkelaars. We weten dat veel van die smokkelaars gewapend zijn, gaande van knuppels, machetes, pepperspray tot vuurwapens. Smokkelaars hebben geen enkel besef van een levend wezen, dat interesseert hen niets. Noch van een transmigrant, noch van een burger, noch van een politieman. Ze willen gewoon cash. Veel cash.' Hoeveel betaalt een transmigrant? Hoe komen zij aan zo veel geld? En wat gebeurt er met hen nadat ze zijn opgepakt? De agenten doen het uit de doeken.

Ook een ad random actie op drugsinvoer, explosieven en verdachte hoeveelheden geld die het land binnenkomen, behoort tot het takenpakket van de Cel Patrouille en Toezicht. Op de Park & Ride in Sint-Job-In’t-Goor sweepen ze een bus, met een drugshond en een explosievenhond. Ook moet de bus door een R-ray voertuig van de douane, die de bus zal checken op verborgen compartimenten.

De agenten zijn erin getraind om verdachte voertuigen te herkennen en hen uit het verkeer te halen voor een controle. Zo wordt een wagen met Duitse nummerplaat staande gehouden, mét succes: de politie vindt een 17-tal kilo hasj, verpakt in koffiezakken. Marktwaarde? 170.000 euro…

'Alloo bij de Wegpolitie', donderdag 13 december om 21.15 uur bij VTM.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers