Boete kost chauffeur volledig maandloon in 'Alloo bij de Wegpolitie'

woensdag 1 november 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Een vrachtwagenchauffeur wordt aan de kant gezet omdat hij een inhaalverbod heeft genegeerd, wat hem een boete van Ä58 oplevert.

Wanneer blijkt dat zijn transportdocumenten niet in orde zijn, komt hier €1500 bovenop. 'Mijn loon is €1500 per maand, dus door deze boete verdien ik deze maand niets', aldus de chauffeur. Hij vraagt aan de inspecteurs om de boete te laten vallen, maar zij gaan daar niet op in. 'Het is een groot bedrag, dat besef ik. Maar daar kan ik niet aan doen. Ik kan dit niet toelaten en bij de volgende wel de boete uitschrijven. Voor mij is iedereen gelijk voor de wet', legt Inspecteur Kurt uit.

Inspecteurs Gino en Dimitri controleren een minibus op de Antwerpse Ring. Het voertuig wordt gewogen en blijkt te zwaar geladen. 'Het voertuig is ingeschreven als minibus, dus geladen mag het maximum 3500 kilogram wegen', aldus Inspecteur Dimitri. De man moet een boete van €800 betalen en 755 kilogram uitladen. Hij beslist de passagiers door een collega te laten oppikken en enkel met de bagage verder te rijden. De inspecteurs vertrouwen het zaakje niet en controleren de minibus opnieuw om te zien of hij zijn passagiers opnieuw heeft opgepikt. 'De hardnekkigheid waarmee jullie zich in het dossier vastbijten, siert jullie. Maar als hij in orde is, vind ik dat jullie hem een cadeau moeten betalen', lacht Luk.

Op de linker rijstrook van de E34 in Zandhoven ligt een ladder. Inspecteurs Jef en Yann beslissen om ze zelf weg te halen. Yann zal 'door blok te rijden' alle voertuigen tot stilstand brengen, wat een hachelijke operatie blijkt te zijn, 'want die mensen moeten allemaal van 120 kilometer per uur naar 0'. Ondertussen haalt Jef de ladder weg.

Een patrouille haast zich naar een ongeval, waarbij een auto uit de bocht is gegaan en op een vangrail terecht is gekomen. Luk merkt op dat de Inspecteurs snel rijden in regenweer. 'Brengt dat geen gevaar met zich mee?'. Inspecteur Kurt is duidelijk. 'Voor de doorsnee burger is onze snelheid misschien hoog, maar we houden wel rekening met het verkeer en de weersomstandigheden.' Ter plaatse maakt Luk kennis met het F.A.S.T.-team, wat staat voor 'Files Aanpakken door Sneller Tussenkomst'. Nadat ze de beschadigde auto hebben getakeld, maakt de ploeg tijd voor een foto met Luk.

'Alloo bij de Wegpolitie', donderdag 2 november om 21.35 uur bij VTM.

alloo

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers